- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενόχληση στη Λευκωσία για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση»
Όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος
Ενόχληση στη Λευκωσία για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση» - Όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος
Η Λευκωσία αντέδρασε στις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά περί «χαριεντισμάτων» στη Βουδαπέστη στη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ερντογάν, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Βήμα είχε αναφερθεί για τον πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο όταν χαρακτήρισε χαριεντισμούς τη συζήτηση που είχαν στη Βουδαπέστη.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν σχολιάζει εσωτερικά ζητήματα άλλων κρατών, πολύ δε μάλλον της Ελλάδας. Ωστόσο, όσον αφορά τα περί «χαριεντισμάτων» τα οποία αφορούσαν και το Νίκο Χριστοδουλίδη υπογράμμισε ότι επρόκειτο για συζήτηση με ουσία και απέρριψε την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά.
Για πρώτη φορά από το 1963, Τούρκος Πρόεδρος κάθισε να συζητήσει έστω και σε έναν καφέ με τον Πρόεδρο της Κύπρου, σχολίασε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι κυπριακή επιδίωξη στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο και από εκεί που μείναμε στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, «να μιλούμε απευθείας με την Τουρκία» η οποία και αρνείται το διάλογο με τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν ήταν χαριεντίσματα τόνισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Ήταν συζήτηση.
Ερωτηθείς για τις αναφορές Σαμαρά για μαγειρέματα και κινήσεις παρασκηνιακές ώστε να επιβληθεί άδικη λύση στο Κυπριακό, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε πως τίποτα δεν υπάρχει στο παρασκήνιο.
Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ανέφερε λειτούργησε και επικουρικά στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ να προχωρήσει το Κυπριακό. Υπάρχουν υπογράμμισε και οι συνεχείς προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης πάντα εντός της διαδικασίας του ΟΗΕ και μόνον αυτής αλλά και η διασύνδεση πλέον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ με το Κυπριακό, κατόπιν ακριβώς αυτών των προσπαθειών αυτών και της στρατηγικής που εφαρμόζεται.
Πενήντα χρόνια είναι πολλά, κατέληξε, για να εξηγήσει πως κάθε μέρα που περνά δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Υποδεικνύοντας παράλληλα πως τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας δείχνουν ότι δεν υπάρχουν «παγωμένες διενέξεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.