- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιτ Χέγκσεθ: Ο επόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δεν θέλει γυναίκες σε θέσεις μάχης
Είναι επίσης σφοδρός επικριτής του ΝΑΤΟ
Πιτ Χέγκσεθ: Ο επόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δεν θέλει γυναίκες σε θέσεις μάχης
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε ως υπουργό Άμυνας τον Πιτ Χέγκσεθ, έναν σχολιαστή του Fox News και βετεράνο, ο οποίος έχει εκφράσει περιφρόνηση για τις λεγόμενες «woke» πολιτικές των ηγετών του Πενταγώνου, έχει αντιταχθεί στις γυναίκες σε ρόλους μάχης και έχει αμφισβητήσει ακόμη και το αν ο κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στη θέση του λόγω του χρώματος του δέρματός του.
Εάν επιβεβαιωθεί από την αμερικανική Γερουσία, ο Πιτ Χέγκσεθ θα μπορούσε να κάνει πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ να απαλλάξει τον αμερικανικό στρατό από στρατηγούς τους οποίους κατηγορεί ότι ακολουθούν προοδευτικές πολιτικές για την ποικιλομορφία στις τάξεις, κατά των οποίων έχουν στρατευθεί οι συντηρητικοί.
Ο 44χρονος σκεπτικιστής του ΝΑΤΟ είναι ίσως η πιο αναπάντεχη επιλογή του Τραμπ καθώς συμπληρώνει το υπουργικό του συμβούλιο ενόψει της ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου και η απόφαση προκάλεσε την ταχεία καταδίκη ορισμένων αντιπάλων του Τραμπ. Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι δεν έχει τα προσόντα για μια πολύ λιγότερο υψηλή θέση.
Αν και ο Χέσγκεθ έχει εκφράσει ευρείες πολιτικές θέσεις στο παρελθόν, έχει καταφερθεί εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ επειδή είναι αδύναμοι και δήλωσε ότι η Κίνα βρίσκεται στα πρόθυρα να κυριαρχήσει στους γείτονές της.
Κριτική στο ΝΑΤΟ
Ο Χέγκσεθ έχει ασκήσει έντονη κριτική στους Ευρωπαίους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και η επιλογή του θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το τι θα σημάνει μια κυβέρνηση Τραμπ για τη συμμαχία.
«Ξεπερασμένοι, υποδεέστεροι, εισβολείς και ανίκανοι. Γιατί η Αμερική, ο ευρωπαϊκός «αριθμός επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης» για τον περασμένο αιώνα, θα πρέπει να ακούει τα αυτοδικαιωμένα και ανίκανα έθνη που μας ζητούν να τιμήσουμε τις ξεπερασμένες και μονόπλευρες αμυντικές συμφωνίες, στις οποίες δεν ανταποκρίνονται πλέον». έγραψε στο βιβλίο του.
Σε εμφανίσεις του σε podcasts και στην τηλεόραση έχει πει ότι η Κίνα κατασκευάζει έναν στρατό «ειδικά αφιερωμένο στην ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής». «Έχουν ένα πλήρες φάσμα, μακροπρόθεσμη άποψη όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την παγκόσμια κυριαρχία και ... εμείς έχουμε το κεφάλι μας στον κώλο μας», δήλωσε σε ένα podcast την περασμένη εβδομάδα.
Ο Τραμπ έχει επικρίνει τη βοήθεια του προέδρου Τζο Μπάιντεν προς την Ουκρανία, τροφοδοτώντας την ανησυχία για το μέλλον της υποστήριξης προς την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό τον έλεγχο του Λευκού Οίκου, της Γερουσίας και ενδεχομένως της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικάνους.
«Εάν η Ουκρανία μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ... υπέροχα, αλλά δεν θέλω η αμερικανική παρέμβαση να οδηγεί βαθιά στην Ευρώπη και να κάνει τον (Πούτιν) να αισθάνεται ότι είναι τόσο πολύ στα πόδια του», πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.