- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι περισσότεροι Γάλλοι εκτιμούν ότι το δημοκρατικό σύστημα δεν λειτουργεί
Οι πολίτες παραμένουν ανήσυχοι μετά τις βουλευτικές εκλογές - Τα ευρήματα δημοσκόπησης
Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Γάλλοι εκτιμούν ότι το σημερινό δημοκρατικό σύστημα δεν λειτουργεί - Δηλώνουν ότι «μόνο η ισχυρή εξουσία» εγγυάται νόμο και τάξη
Οι περισσότεροι πολίτες στη Γαλλία θεωρούν ότι το δημοκρατικό σύστημα της χώρας δεν λειτουργεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, η οποία υπογραμμίζει την εμμένουσα ανησυχία στη χώρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, από τις οποίες δεν προέκυψε κάποιος ξεκάθαρος νικητής.
Το 51% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία απάντησε ότι "μόνο η ισχυρή εξουσία" μπορεί να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη, προσθέτει η δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του Cese (Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Συμβουλίου), που είναι το τρίτο σημαντικότερο συνταγματικό όργανο της Δημοκρατίας, μετά την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία.
Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien.
Η δημοσκόπηση του CESE, το οποίο συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση και τη Βουλή, αναφέρει ακόμη ότι 23% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι "η Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα" που προτείνεται αυτή τη στιγμή.
Η αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει το κοινοβούλιο και να διενεργήσει νέες εκλογές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα για τον ίδιο, καθώς ο κεντρώος συνασπισμός του υπέστη ταπεινωτική ήττα.
Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο για να χάσει στο δεύτερο καθοριστικό γύρο από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, μια ευρεία αριστερή συμμαχία, αλλά κανένα από τα δύο μπλοκ δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.
Τον Σεπτέμβριο ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς, παρότι το κόμμα αυτό εξασφάλισε λιγότερες ψήφους από την ακροδεξιά και την ακροαριστερά.
Ο πρόσφατος προϋπολογισμός που κατέθεσε ο Μπαρνιέ δέχτηκε επιθέσεις από το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, τη σιωπηλή στήριξη του οποίου χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιζήσει πιθανής πρότασης μομφής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν τολμούν πλέον να προχωρήσουν πέρα από την Αραβική Θάλασσα», αναφέρει σε αυτό το μήνυμά του
Η υπόθεση επτά μελών της αδελφότητας Chi Phi οδηγείται σε σώμα ενόρκων
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Το Mediapart δημοσίευσε ιδιωτικά μηνύματα που αποδίδει στον ηγέτη της γαλλικής Ακροδεξιάς
Είχε συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης
Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή
Καταγγελίες για ποινές - χάδι
Η Ματίλντε Σιρακουζάνο εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις
Η προειδοποίηση αφορά το Memorial Hall
Στο στόχαστρο του ο Μπάρακ Ομπάμα
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο τίτλος της διατηρείται εφ’ όρου ζωής
Η 63χρονη δικηγόρος τιμήθηκε για τους αγώνες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Από τη δημοσιογραφία και το BBC στη διεθνή επιτυχία
Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.