- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία αλλάζει τους κανόνες για τη μετανάστευση - Τι προβλέπει το «πακέτο για την ασφάλεια»
«Είναι η σωστή απάντηση στον εξτρεμισμό», δηλώνει η κυβέρνηση - Δεν επαρκεί, υποστηρίζει το CDU
Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Μπούντεσταγκ το «πακέτο για την ασφάλεια» - Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τη μετανάστευση και το άσυλο.
Με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας (SPD, Πράσινοι, FDP) εγκρίθηκε από την Μπούντεσταγκ το «πακέτο για την ασφάλεια», με το οποίο αυστηροποιούνται οι κανόνες για την μετανάστευση και το άσυλο.
Εκκρεμεί ωστόσο η έγκριση των μέτρων από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας (Bundesrat, άνω βουλή).
Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή, με την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να κάνει λόγο για «ισχυρή και σωστή απάντηση στον τρόμο του Ζόλινγκεν».
Γερμανία: Η μετανάστευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης
«Είναι η σωστή απάντηση στις τρέχουσες απειλές από την ισλαμιστική τρομοκρατία, τον αντισημιτισμό, τον δεξιό και αριστερό εξτρεμισμό. Είναι η σωστή απάντηση στο βίαιο έγκλημα στα τρένα, στις πλατείες, στα φεστιβάλ, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το έγκλημα. Ενισχύουμε την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας απέναντι στις τρέχουσες απειλές», τόνισε η κυρία Φέζερ, δέχθηκε ωστόσο κριτική από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ότι το πακέτο μέτρων δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μετανάστευσης.
«Το πακέτο σας δεν είναι η σωστή απάντηση. Το θέμα είναι ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης, η Γερμανία έχει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας. Και για αυτό δεν υπάρχει τίποτα στο πακέτο. Αυτό είναι απλώς κακόγουστο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Αντρέα Λίντχολτς, για να καταλήξει απευθυνόμενη συνολικά στην κυβέρνηση: «Αποτελείτε κίνδυνο για την ασφάλεια».
Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνει το «πακέτο για την ασφάλεια», περιλαμβάνεται η απαγόρευση των μαχαιριών σε σημεία όπως τα μαζικά μέσα μεταφοράς και οι δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και η κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων για όσους αιτούντες άσυλο έχουν προηγουμένως καταγραφεί σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το διήμερο πτωτικό σερί - Υποχώρηση των τιμών στην ενέργεια
Το σκάφος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από υποβρύχιο
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.