- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η αντιπολίτευση καλεί τον Ερντογάν να φέρει αποδείξεις για πιθανή επίθεση του Ισραήλ
Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εν μέσω μιας επικίνδυνης κρίσης στη γειτονιά της, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν θα πλήξει σύντομα και τη χώρα του. Η συνεδρίαση του τουρκικού ΣΕΑ ξεκινά στις 15.00, ώρα Ελλάδας, και αναμένεται να διαρκέσει ώρες.
Τα θέματα στο ΣΕΑ της Τουρκίας είναι πολλά, με κυρίαρχα την ένταση στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στην περιοχή μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, την επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο και την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
Επίσης, όπως αναφέρει άρθρο της DW στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διασυνοριακές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και η πρόσφατη υπόθεση της ομάδας ανθυπολοχαγών, οι οποίοι μετά την τελετή αποφοίτησης τους από τη Στρατιωτική Ακαδημία διακήρυξαν την πίστη του στον Κεμάλ Ατατούρκ.
Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, από το βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα στραφεί εναντίον της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον κίνδυνο που διατρέχει η εδαφική ακεραιότητα της χώρας από το Ισραήλ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προς τι οι πολεμικές ιαχές του Ταγίπ Ερντογάν;
Η ανακοίνωση που θα εκδοθεί μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού ΣΕΑ θα έχει μεγάλη σημασία για τη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ. Πάντως ο φιλοκυβερνητικός Τύπος ανεβάζει τους τόνους κατά του Τελ Αβίβ, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του Σιδερένιου Θόλου απέναντι στους ιρανικούς πυραύλους.
«Ο θόλος είναι διάτρητος και το Ισραήλ βρίσκεται σε πανικό. Το σιωνιστικό καθεστώς κλονίζεται. Ο υποτιθέμενος αδιαπέραστος θόλος καταρρέει, παρά την υποστήριξη της Δύσης», γράφει η εφημερίδα Σαμπάχ ισχυριζόμενη ότι το Τελ Αβιβ έχει φιμώσει τα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να καλύψει το πλήγμα που δέχτηκε. Ορισμένοι Tούρκοι αναλυτές θεωρούν ότι οι πολεμικές ιαχές του Ταγίπ Ερντογάν γίνονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να επιμείνει στην επιθετική ρητορική του ως το τέλος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.