- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ανάλυση του BBC για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Οι αντίπαλοι μπήκαν στο ρινγκ»
Που μπορεί να χτυπήσει ο Νετανιάχου
Ισραήλ: Ανάλυση του BBC για την επίθεση του Ιράν
Στην επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με πάνω από 150 πυραύλους αναφέρεται άμεση ανάλυση του Φρανκ Γκάρντνερ, ειδικού του BBC.
«Το Ισραήλ θα μπει τώρα στον πειρασμό να ανταποδώσει στο Ιράν με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι έκανε τον Απρίλιο», σημειώνει.
Τότε, μετά από μια ομοβροντία περίπου 300 ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που εκτοξεύτηκαν ως απάντηση σε ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, υπήρξε μια συντονισμένη διεθνής διπλωματική προσπάθεια να συγκρατηθεί το Ισραήλ από το να αντιδράσει πολύ δυναμικά.
Τελικά, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια μικρή αλλά συμβολική πυραυλική επίθεση σε στόχο κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Προκάλεσε μικρή ζημιά, αλλά έδειξε στο Ιράν είναι ανά πάσα στιγμή στα ραντάρ του.
Αυτή τη φορά μπορεί κάλλιστα να είναι διαφορετική. Το Ισραήλ βλέπει τις πρόσφατες ενέργειές του σε όλη την περιοχή τόσο ως αποτρεπτικό μέσο για τους εχθρούς του όσο και ως εξάλειψη των απειλών που αντιμετωπίζει.
Ακριβώς όπως το Ιράν αισθάνθηκε ότι έπρεπε να απαντήσει στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη τον Ιούλιο και του ηγέτη της Χεζμπολάχ τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ είναι απίθανο να δεχτεί αυτή την άμεση επίθεση από το Ιράν χωρίς να κάνει κάτι.
Οι στόχοι του θα μπορούσαν να κυμαίνονται από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μέχρι τις βάσεις του IRGC και τις θέσεις εκτόξευσης και τις αποθήκες αποθήκευσης από όπου εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι της Τρίτης.
Ισραήλ: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποδώσουν την ιρανική επίθεση «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο»
Το Ισραήλ θα ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».
«Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε», είπε ο εκπρόσωπος των IDF Ντανιέλ Χαγκάρι.
Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χαρακτήρισαν σήμερα «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» άλλη μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ. Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Ντοβέβ, Τσιβόν και Μαλκία, στο βόρειο Ισραήλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.