- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο στόχαστρο του Τσελίκ ο Νίκος Δένδιας για την ΑΟΖ: «Τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»
Mε αφορμή την επίσκεψη στου στο Καστελλόριζο
Νίκος Δένδιας: Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ για την ΑΟΖ
Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου.
Ο Τούρκος αξιωματούχος χαρακτήρισε «εκτός γραμμής» τις δηλώσεις του Nίκου Δένδια. «Οι δηλώσεις του Δένδια δεν θέλουν τον διάλογο με κανέναν τρόπο, στοχοποιεί την Τουρκία και προσπαθεί να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου, αλλά εδώ, σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, "ας μειώσουμε την ένταση, εξομάλυνση, διάλογος", στην πραγματικότητα δεν στοχοποιεί την Τουρκία, στοχοποιεί την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που έθεσε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να φτάσουν τα λόγια του Δένδια σε εμάς χωρίς να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου», είπε ο Τσελίκ.
«Τα λόγια του Δένδια μπορούν να ειπωθούν και να ακουστούν μόνο από ανθρώπους σαν τον Δένδια, δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Ενώ ο δικός του πρωθυπουργός έχει άλλες δηλώσεις, αυτός λέει κάτι εναντίον του δικού του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας. Είναι πλέον πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση να το εκφράζει αυτό μέσω της Τουρκίας», πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Το λόμπι του χάους και τα ριζοσπαστικά στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Εδώ, ένας προβοκάτορας υπουργός Άμυνας, ο Δένδιας, έκανε εξωφρενικές δηλώσεις. Στοχοποίησε την Τουρκία πηγαίνοντας στο Καστελλόριζο, το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.