- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το ΥΠΕΞ της Γαλλίας καλεί τους Γάλλους που βρίσκονται στο Ιράν να φύγουν από τη χώρα το ταχύτερο δυνατό
Αυξάνεται ο κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα σε Ισραήλ και Τεχεράνη
Το ΥΠΕΞ της Γαλλίας καλεί τους Γάλλους που βρίσκονται στο Ιράν να φύγουν από τη χώρα το ταχύτερο δυνατό
Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους Γάλλους ταξιδιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιράν να εγκαταλείψουν τη χώρα το ταχύτερο δυνατό, λόγω του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τεχεράνη μετά τη δολοφονία ηγέτη της Χαμάς που αποδίδεται στο Ισραήλ.
ΥΠΕΞ Γαλλίας: Αποτρέπουμε επισήμως τους Γάλλους υπηκόους από το να μεταβαίνουν στο Ιράν
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που δεν διευκρινίζει τον αριθμό των Γάλλων τους οποίους μπορεί να αφορά αυτή η νέα σύσταση, υπενθυμίζει πως το σύνολο της ιρανικής επικράτειας έχει τεθεί στο κόκκινο στην κάρτα συμβουλών προς τους ταξιδιώτες. «Ως εκ τούτου αποτρέπουμε επισήμως τους Γάλλους υπηκόους από το να μεταβαίνουν στο Ιράν, όποια κι αν είναι η αιτία» της μετακίνησής τους, προσθέτει.
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο πολιτικός ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, δολοφονήθηκε προχθές, Τετάρτη, στην Τεχεράνη.
Το Ιράν, η Χαμάς και η σύμμαχός του η λιβανική Χεζμπολάχ κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες αφότου ισραηλινό πλήγμα σκότωσε την Τρίτη τον στρατιωτικό επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος, Φουάντ Σουκρ, στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Αυτές οι δύο επιθέσεις αναζωπύρωσαν τους φόβους για επέκταση του πολέμου στο σύνολο της Μέσης Ανατολής ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, και το Ιράν και τις οργανώσεις που υποστηρίζει στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη από την άλλη.
«Λόγω του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή, οι Γάλλοι ταξιδιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιράν καλούνται να αναχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει ακόμη το Κε ντ’ Ορσέ.
«Ενδιαμέσως, καλούνται (…) να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση, να κρατηθούν μακριά από διαδηλώσεις, να ενημερώνονται για την κατάσταση και να συμβουλεύονται τακτικά τον ιστότοπο της πρεσβείας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.