- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόβοι για το σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
«Η Γαλλία δέχεται επίθεση» - Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παράλυσης του συστήματος;
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα πριν την τελετή έναρξης - «Η Γαλλία δέχεται επίθεση» - Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο παράλυσης του συστήματος
Η συντονισμένη μαζική επίθεση στο γαλλικό σιδηροδρομικό σύστημα δημιούργησε το πρώτο Σαββατοκύριακο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι έντονη ανησυχία για εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.
Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι το σύστημα των τρένων υψηλής ταχύτητας είχε πληγεί από «σκόπιμες εμπρηστικές επιθέσεις με σκοπό να καταστραφούν [οι] εγκαταστάσεις [της]», προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο και εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων.
Το σιδηροδρομικό σύστημα επηρεάστηκε από τρεις πυρκαγιές κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές «σε περιοχές μακριά από το Παρίσι», δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού της SNCF. «Οι τοποθεσίες αυτές επιλέχθηκαν για να έχουν σοβαρές συνέπειες, διότι με μία πυρκαγιά έπληξαν δύο γραμμές τρένων», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι 800.000 πελάτες επηρεάστηκαν από τις διακοπές.
«Ήμασταν προετοιμασμένοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε φυσιολογικές βλάβες... Φυσικά, θα κινητοποιήσουμε πλήρως τις ομάδες μας τώρα» δήλωσε ο Φαραντού.
«Συντονισμένες πράξεις κακόβουλης πρόθεσης είχαν ως στόχο αρκετές γραμμές TGV [σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας], προκαλώντας σημαντική διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι το Σαββατοκύριακο», επιβεβαίωσε ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στο Χ.
Δεν έχουν κοινοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την υποτιθέμενη συντονισμένη επίθεση.
Η SNCF ανέμενε ένα ιδιαίτερα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο, με πολλούς Γάλλους εργαζόμενους να κατευθύνονται σε διακοπές, την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να πραγματοποιείται απόψε στο Παρίσι και εκδηλώσεις να προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε διάφορους χώρους σε όλη τη χώρα.
Οι γαλλικές αρχές σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Την Τετάρτη, ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, ως ύποπτος για συνωμοσία με ξένες δυνάμεις «για να υποκινήσει την εχθρότητα στη Γαλλία» – κατηγορία που μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών.
Το Κρεμλίνο κατηγορήθηκε τον Ιούνιο ότι ενίσχυσε μια υβριδική εκστρατεία αποσταθεροποίησης με στόχο τη Γαλλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ισχυρισμοί που η Μόσχα διαψεύδει.
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων μείωσαν το μέγεθος του πλήθους στην τελετή έναρξης τον Μάρτιο μετά από φόβους για ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση. Εβδομάδες αργότερα, δύο άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν σχέδιο με στόχο τους αγώνες.
Πηγή: Politico
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.