Κοσμος

Ο Ζελένσκι ζήτησε ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στη σύνοδο των G7

Σε 500 δισ. δολάρια υπολογίζεται το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζελένσκι μαζι με την Μελόνι
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στη σύνοδο κορυφής G7 στην Ιταλία © ΕΡΑ/CIRO FUSCO

Ο Ζελένσκι ζήτησε ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στη σύνοδο των G7

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους ηγέτες της G7 να εγκρίνουν ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1z25gdb4e2p)

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ

«Χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο για την αποκατάσταση της Ουκρανίας. Παρόμοιο με αυτό που ήταν το Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη μετά τον πόλεμο», είπε στους ηγέτες της G7, σύμφωνα με την ανάγνωση της ομιλίας του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Ευρωπαίους συμμάχους τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πιστώθηκε για την αναζωογόνηση των οικονομιών τους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η πρόσφατη άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων σε στόχους εντός της Ρωσίας έδωσε στην Ουκρανία πρόσθετη προστασία από αεροπορικές επιδρομές, ιδίως στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.

«Ωστόσο, εξακολουθούμε να αναζητούμε πρόσθετα συστήματα Patriot (αντιαεροπορικής άμυνας) και χρειαζόμαστε περισσότερα από τα ίδια αυτά ισχυρά βήματα που έγιναν (για την ενίσχυση) των δυνατοτήτων μας για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.