- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πένθος για τη Μισέλ Ομπάμα - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, Μάριαν
«Ήταν ο βράχος μου» - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram
Μάριαν Ρόμπινσον: Πέθανε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram
Η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, όπως έκανε γνωστό η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μέσα από ανάρτησή της στα social media.
«Η μητέρα μου, Μάριαν Ρόμπινσον, ήταν ο βράχος μου, πάντα εκεί για οτιδήποτε χρειαζόμουν», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο Instagram και πρόσθεσε: «Αποτελούσε το ίδιο σταθερό στήριγμα για όλη την οικογένειά μας και είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα για την απώλειά της σήμερα».
Ποια ήταν η Μάριαν Ρόμπινσον
Η Μάριαν Ρόμπινσον, την οποία συχνά αποκαλούσαν «πρώτη γιαγιά», μετακόμισε με το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους Σάσα και Μαλία στον Λευκό Οίκο το 2009, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Παρέμεινε εκεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της προεδρίας του και βοηθούσε στη φροντίδα των εγγονών της. Η Μάριαν Ρόμπινσον γεννήθηκε το 1937 στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και είχε άλλα έξι αδέλφια. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν έφηβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, σπούδασε για να γίνει δασκάλα προτού εργαστεί ως γραμματέας. Παντρεύτηκε τον Φρέιζερ Ρόμπινσον και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μισέλ και τον Κρεγκ.
«Σε κάθε βήμα, καθώς οι οικογένειές μας ακολουθούσαν δρόμους που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει, παρέμεινε το καταφύγιό μας από την καταιγίδα, κρατώντας τα πόδια μας σταθερά στη γη», ανέφερε η οικογένειά της στην ανακοίνωσή της. Συχνά, τα οκτώ χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο, η Μάριαν Ρόμπινσον έβγαινε κρυφά από τις πύλες για να αγοράσει κάρτες σε κοντινά καταστήματα και κάποιες φορές άλλοι πελάτες της έλεγαν ότι μοιάζει με τη μητέρα της πρώτης κυρίας.«Μου το λένε συχνά», απαντούσε χαμογελώντας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας - την οποία υπογράφουν η Μισέλ, ο Κρεγκ, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους - η Μάριαν Ρόμπινσον έφυγε «ήρεμα» το πρωί της Παρασκευής (31.5).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.