- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πένθος για τη Μισέλ Ομπάμα - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, Μάριαν
«Ήταν ο βράχος μου» - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram


Μάριαν Ρόμπινσον: Πέθανε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram
Η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, όπως έκανε γνωστό η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μέσα από ανάρτησή της στα social media.
«Η μητέρα μου, Μάριαν Ρόμπινσον, ήταν ο βράχος μου, πάντα εκεί για οτιδήποτε χρειαζόμουν», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο Instagram και πρόσθεσε: «Αποτελούσε το ίδιο σταθερό στήριγμα για όλη την οικογένειά μας και είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα για την απώλειά της σήμερα».
Ποια ήταν η Μάριαν Ρόμπινσον
Η Μάριαν Ρόμπινσον, την οποία συχνά αποκαλούσαν «πρώτη γιαγιά», μετακόμισε με το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους Σάσα και Μαλία στον Λευκό Οίκο το 2009, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Παρέμεινε εκεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της προεδρίας του και βοηθούσε στη φροντίδα των εγγονών της. Η Μάριαν Ρόμπινσον γεννήθηκε το 1937 στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και είχε άλλα έξι αδέλφια. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν έφηβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, σπούδασε για να γίνει δασκάλα προτού εργαστεί ως γραμματέας. Παντρεύτηκε τον Φρέιζερ Ρόμπινσον και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μισέλ και τον Κρεγκ.
«Σε κάθε βήμα, καθώς οι οικογένειές μας ακολουθούσαν δρόμους που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει, παρέμεινε το καταφύγιό μας από την καταιγίδα, κρατώντας τα πόδια μας σταθερά στη γη», ανέφερε η οικογένειά της στην ανακοίνωσή της. Συχνά, τα οκτώ χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο, η Μάριαν Ρόμπινσον έβγαινε κρυφά από τις πύλες για να αγοράσει κάρτες σε κοντινά καταστήματα και κάποιες φορές άλλοι πελάτες της έλεγαν ότι μοιάζει με τη μητέρα της πρώτης κυρίας.«Μου το λένε συχνά», απαντούσε χαμογελώντας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας - την οποία υπογράφουν η Μισέλ, ο Κρεγκ, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους - η Μάριαν Ρόμπινσον έφυγε «ήρεμα» το πρωί της Παρασκευής (31.5).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ψεύτικα προφίλ κατάφερνε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να σκοτώνει γυναίκες
O 88χρονος ποντίφικας έχει διπλή πνευμονία
Tουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
Λόγω των φιλικών σχέσεων του Τραμπ με Λεπέν και Πούτιν
H Άγκυρα έχει αποκλειστεί λόγω της αγοράς των S-400
Η θεωρία ξεκίνησε από βουλευτή του Φάρατζ
Τα φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει
O ρόλος του Έλον Μασκ στην υπόθεση
Γιατί εξαιρέθηκαν οι Έλληνες πολίτες μητροπολίτες Αμαντίας και Αργυροκάστρου
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας
«Είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος» - Ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ της συντονισμένης στρατιωτικής στήριξης
Πώς μπορούμε να πετύχουμε μια ισορροπία στη ζωή μας, αντί να παλεύουμε για κάτι περισσότερο
Πάνω από 100 τραυματίες - Συλλυπητήρια του Γιώργου Γεραπετρίτη
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ραπ συναυλίας
Η Ντιάνα Σοσοάκα έχει κατηγορηθεί για διάδοση φιλορωσικής προπαγάνδας και αντισημιτικών απόψεων
Για αποφασιστικό χτύπημα εναντίον των Χούθι κάνει λόγο ο Τραμπ
Χαοτικό Σαββατοκύριακο με προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες, πυρκαγιές και αμμοθύελλες
Eνδεχομένως να ανέβει ο αριθμός των νεκρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.