- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πένθος για τη Μισέλ Ομπάμα - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, Μάριαν
«Ήταν ο βράχος μου» - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram
Μάριαν Ρόμπινσον: Πέθανε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram
Η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, όπως έκανε γνωστό η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μέσα από ανάρτησή της στα social media.
«Η μητέρα μου, Μάριαν Ρόμπινσον, ήταν ο βράχος μου, πάντα εκεί για οτιδήποτε χρειαζόμουν», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο Instagram και πρόσθεσε: «Αποτελούσε το ίδιο σταθερό στήριγμα για όλη την οικογένειά μας και είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα για την απώλειά της σήμερα».
Ποια ήταν η Μάριαν Ρόμπινσον
Η Μάριαν Ρόμπινσον, την οποία συχνά αποκαλούσαν «πρώτη γιαγιά», μετακόμισε με το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους Σάσα και Μαλία στον Λευκό Οίκο το 2009, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Παρέμεινε εκεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της προεδρίας του και βοηθούσε στη φροντίδα των εγγονών της. Η Μάριαν Ρόμπινσον γεννήθηκε το 1937 στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και είχε άλλα έξι αδέλφια. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν έφηβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, σπούδασε για να γίνει δασκάλα προτού εργαστεί ως γραμματέας. Παντρεύτηκε τον Φρέιζερ Ρόμπινσον και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μισέλ και τον Κρεγκ.
«Σε κάθε βήμα, καθώς οι οικογένειές μας ακολουθούσαν δρόμους που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει, παρέμεινε το καταφύγιό μας από την καταιγίδα, κρατώντας τα πόδια μας σταθερά στη γη», ανέφερε η οικογένειά της στην ανακοίνωσή της. Συχνά, τα οκτώ χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο, η Μάριαν Ρόμπινσον έβγαινε κρυφά από τις πύλες για να αγοράσει κάρτες σε κοντινά καταστήματα και κάποιες φορές άλλοι πελάτες της έλεγαν ότι μοιάζει με τη μητέρα της πρώτης κυρίας.«Μου το λένε συχνά», απαντούσε χαμογελώντας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας - την οποία υπογράφουν η Μισέλ, ο Κρεγκ, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους - η Μάριαν Ρόμπινσον έφυγε «ήρεμα» το πρωί της Παρασκευής (31.5).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.