Αυξάνονται ανησυχητικά οι επιθέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Γαλλία
Ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφθηκε το 2023 ήταν 40% υψηλότερος σε σύγκριση με το 2020
Γαλλία: Οι αξιόποινες πράξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κατέγραψαν αύξηση 13% το 2023
Οι αξιόποινες πράξεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 13% το 2023, όπου καταγγέλθηκαν 4.560 περιστατικά, έπειτα από μια αύξηση 3% το 2022, κατέδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Επτά στα 10 θύματα ήταν άνδρες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, και περίπου το 50% ήταν κάτω των 20 ετών. Περίπου το 7% των θυμάτων ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών.
Ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφθηκε το 2023 ήταν 40% υψηλότερος σε σύγκριση με το 2020. Η πλειονότητα των θυτών ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και οκτώ στους 10 ήταν άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία.
«Οι τρανσφοβικές ενέργειες είναι ολοένα και πιο συχνές και βίαιες και αυτή είναι μια τάση που μας ανησυχεί», είπε η πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής ένωσης υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας SOS Homophobie, Ζιλιά Τορλέ, σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο Franceinfo χθες.
Την περασμένη Κυριακή, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε γαλλικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο που κατέθεσε το συντηρητικό κόμμα οι Ρεπουμπλικάνοι, το οποίο θέλει να απαγορευτούν οι ιατρικές μεταβάσεις φύλου σε ανήλικους, χαρακτηρίζοντάς το ένα τρανσφοβικό μέτρο.
ΛΟΑΤΚΙ: Τα θύματα εξακολουθούν να επιδεικνύουν απροθυμία στο να υποβάλουν μηνύσεις
Το 2023, οι σοβαρότερες παραβάσεις όπως βία και απειλές στο διαδίκτυο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση, 19%. Τα πρόστιμα που επέβαλε η γαλλική αστυνομία και η χωροφυλακή κυρίως για προσβολή μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αυξήθηκαν κατά 4%, έπειτα από μια πτώση 9% το 2022. Τα θύματα εξακολουθούν να επιδεικνύουν απροθυμία στο να υποβάλουν μηνύσεις, επισήμανε η στατιστική υπηρεσία.
Η οργάνωση SOS Homophobie εξέφρασε την ανησυχία της για τις τάσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τονίζοντας πως οι πρώτοι μήνες του 2024 επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο, μετέδωσε το Franceinfo.
Η Υπηρεσία της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα ανέφερε σε μια έκθεση αυτήν την εβδομάδα, η οποία βασίζεται σε μια διαδικτυακή έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 ανθρώπων οι οποίοι δηλώνουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ότι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πολίτες αντιμετωπίζουν λιγότερες διακρίσεις, όμως περισσότερες σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.