Η Ουκρανία θα αποκτήσει τα πρώτα της αεροσκάφη F-16 τον Ιούνιο-Ιούλιο
Μέχρι στιγμής, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί
Ουκρανία: Θα αποκτήσει τα πρώτα της αεροσκάφη F-16 τον Ιούνιο-Ιούλιο
Το Κίεβο αναμένει να παραλάβει τα πρώτα του μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους δυτικούς συμμάχους του τον Ιούνιο-Ιούλιο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη ουκρανική στρατιωτική πηγή.
Τέσσερις χώρες έχουν δεσμευτεί για τα F-16
Η Ουκρανία έχει ζητήσει τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας για περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου. Η πηγή δεν ανέφερε ποια χώρα θα προμηθεύσει τα αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί να στείλουν F-16 στην Ουκρανία.
Ο Ιλιά Γιεβλάς, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ορισμένοι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους για να πετάξουν τα πολεμικά αεροσκάφη. Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους έχουν εκπαιδευτεί από τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας εδώ και μήνες.
Mικρός στόλος
Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να βασιστεί σε έναν σχετικά μικρό στόλο αεροσκαφών της σοβιετικής εποχής, καθώς πάλευε να συγκρατήσει την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και να πραγματοποιούν νέα επίθεση στα βορειοανατολικά κοντά στην πόλη Χάρκοβο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι βλέπουν την προσθήκη των F-16 ως ζωτικής σημασίας αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.