Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: «Ακλόνητη η στήριξή μας προς το Ισραήλ» μετά τις επιθέσεις του Ιράν

Οι πρώτες αντιδράσεις της Δύσης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καθισμένος μπροστά σε μικρόφωνο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ © ΕΡΑ/AL DRAGO

Τζο Μπάιντεν: Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν είναι ακλόνητη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Χ, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από την στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Μπάιντεν: Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη

Στην ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία από την αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν διαμηνύει ότι η στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ είναι «ακλόνητη».

«Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής ασφαλείας για μια ενημέρωση σχετικά με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν είναι ακλόνητη».

Οι πρώτες αντιδράσεις της Δύσης στην επίθεση του Ιράν

Οι δυνάμεις της Δύσης καταδίκασαν τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής, προειδοποιώντας ότι η επίθεση απειλεί να προκαλέσει γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ηνωμένες Πολιτείες: Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αντριάν Γουάτσον, επανέλαβε την ισχυρή υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην ασφάλεια του Ισραήλ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του απέναντι σε αυτές τις απειλές από το Ιράν», ανέφερε σε δήλωσή της. Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση».

ΕΕ: Ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε τα πλήγματα ως μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια, σε μήνυμά του στο X.

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ σε δήλωσή του καταδίκασε τα απερίσκεπτα πλήγματα, τα οποία, όπως είπε, κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν την ένταση και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. «Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει πρόθεση να σπείρει το χάος στην ίδια του την αυλή».

Γαλλία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζούρν στο Χ δήλωσε ότι «αποφασίζοντας να προβεί σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια, το Ιράν έφτασε σε ένα νέο επίπεδο στις πράξεις αποσταθεροποίησης και απειλεί με στρατιωτική κλιμάκωση».

Ιταλία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η χώρα του παρακολουθεί την κατάσταση με προσοχή και ανησυχία και είναι έτοιμη να διαχειριστεί κάθε είδους σενάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ