Κοσμος

To BBC κατέγραψε για πρώτη φορά λεοπάρδαλη να κυνηγά μπαμπουίνους τη νύχτα

Τα εντυπωσιακά πλάνα από τη σειρά ντοκιμαντέρ άγριας ζωής «Mammals»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BBC: Λεοπάρδαλη κυνηγά μπαμπουίνους τη νύχτα
Λεοπάρδαλη κυνηγά μπαμπουίνους τη νύχτα σε πλάνα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Mammals» © BBC

BBC: Λεοπάρδαλη κυνηγά μπαμπουίνους τη νύχτα - Το βίντεο με τα εντυπωσιακά πλάνα

Για πρώτη φορά το BBC κατέγραψε πλάνα με μία λεοπάρδαλη να κυνηγά μπαμπουίνους οι οποίοι βρίσκονται στα δέντρα τη νύχτα στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Mammals».

Στο βίντεο φαίνεται μία μεγάλη θηλυκή λεοπάρδαλη να περιφέρεται και να ετοιμάζεται να κυνηγήσει μια ομάδα μπαμπουίνων που ξεκουράζονται πάνω σε δέντρα ύψους 20 μέτρων. Οι σύγχρονες κάμερες του BBC με νυχτερινή όραση αποτύπωσαν τη φοβερή ικανότητα της λεοπάρδαλης να προσαρμόζει την όραση της στο σκοτάδι με σκοπό να μπορεί να κυνηγάει.

Οι λεοπαρδάλεις έχουν ένα ειδικό ανακλαστικό στρώμα πίσω από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα με ονομασία “tapetum” που μπορεί να ενισχύσει ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα φωτός που είναι διαθέσιμη. 

Λεοπάρδαλη κυνηγά μπαμπουίνους τη νύχτα: Το βίντεο από το ΒΒC

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι μπαμπουίνοι που ξεκουράζονται αμέριμνοι πάνω στα δέντρα έχουν κακή νυχτερινή όραση, καθότι δεν είναι σε θέση να δουν τη λεοπάρδαλη που τους πλησιάζει. Ωστόσο, έχουν εξαιρετική ακοή με αποτέλεσμα να μπορούν να ειδοποιούν τους άλλους μπαμπουίνους για απειλές στο σκοτάδι. Στο βίντεο επικρατεί ένα χάος όταν οι μπαμπουίνοι ακούν τη λεοπάρδαλη.

Δείτε το βίντεο του BBC:

Epic Leopard Hunt in Night Vision | 4KUHD | Mammals | BBC Earth

Mε πληροφορίες από pttlgr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ