Κοσμος

Στο έλεος της καταιγίδας Κάθλιν, Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία

Προβλήματα στις μετακινήσεις και διακοπές ρεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικοι του Λονδίνου με αδιάβροχα μπροστά από το Παλάτι του Ουεστμίνστερ
Η καταιγίδα Κάθλιν χτυπάει Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες μέρες © ΕΡΑ/TOLGA AKMEN

Χτύπησε με μανία Ιρλανδία και Μ. Βρετανία η καταιγίδα Κάθλιν – Προβλήματα στις μετακινήσεις και διακοπές ρεύματος

Η καταιγίδα Κάθλιν σάρωσε τις προηγούμενες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Weather: Tourist attraction closes and planes struggle at Heathrow as Storm Kathleen hits

Οι άνεμοι έφτασαν μέχρι και τα 110χλμ την ώρα

Το κύμα κακοκαιρίας, αναπτύχθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη στον Ατλαντικό και γινόταν όλο και ισχυρότερο πλησιάζοντας στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας.

Ισχυρές ριπές ανέμου (65-95χλμ./ώρα) καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές σε όλη την Ιρλανδία, τη Σκωτία και σε δυτικά τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας, ενώ σε ορισμένες παράκτιες περιοχές της Ιρλανδίας οι ταχύτητες των ανέμων έφτασαν μέχρι και τα 110χλμ/ώρα.

Σε πολλά αεροδρόμια αυτών των περιοχών σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ορισμένα δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ στην Ιρλανδία τουλάχιστον 34.000 σπίτια υπέστησαν διακοπές ρεύματος. Στη Βόρεια Ιρλανδία, το μουσείο Τιτανικού στο Μπέλφαστ υπέστη ζημιές στην οροφή και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Η κακοκαιρία χτυπάει τη βορειοδυτική Ευρώπη

Σύμφωνα με τις αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας, το Σάββατο ήταν μέχρι σήμερα η θερμότερη μέρα του χρόνου για το Ηνωμένο Βασίλειο, με θερμοκρασίες (20,9) περίπου 8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος ολόκληρη αυτήν την εβδομάδα στο σύνολο σχεδόν της βορειοδυτικής Ευρώπης, με μεγάλες περιοχές να επηρεάζονται από χαμηλές πιέσεις και να προκαλούνται βροχές ή ισχυρές καταιγίδες, ενώ οι υψηλές πιέσεις θα επικρατήσουν σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τις κανονικές για αυτήν την περίοδο του χρόνου.

Γενικότερα τον Μάρτιο, σημειώθηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ σε πολλές χώρες. Η Γερμανία κατέγραψε τον θερμότερο Μάρτιο από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία το 1881, με μέση θερμοκρασία 7,4 °C, δηλαδή 2,77 °C πάνω από το μέσο όρο.

Στην Τσεχία η μέση μηνιαία θερμοκρασία ήταν 3,8 °C πάνω από την κανονική, φτάνοντας στους 7 °C και ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1961. Με μέση θερμοκρασία 9 °C, η Ολλανδία βίωσε τον θερμότερο Μάρτιο από τότε που άρχισαν οι καταγραφές των μετεωρολογικών δεδομένων το 1901.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ