Κοσμος

Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους των Βρυξελλών - Οι αγρότες επιμένουν και ζητούν μέτρα

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρακτέρ στις Βρυξέλλες
Τρακτέρ στις Βρυξέλλες © Alexandros Michailidis / SOOC

Βρυξέλλες: Οι αγρότες στους δρόμους ζητούν μέτρα - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και αγροτών εκτυλίχθηκε σήμερα (26.03) στις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται οι 27 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ για να συζητήσουν την κρίση στον αγροτικό κλάδο. Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται εδώ και μήνες ενάντια στη γραφειοκρατία της ΕΕ, τις παγκόσμιες εμπορικές συμφωνίες και τις νέες πράσινες απαιτήσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03qjq6jdltl)

Τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών - Τι ζητούν

Σήμερα περίπου 250 τρακτέρ έφτασαν στις Βρυξέλλες, ενώ ένα κονβόι τρακτέρ έκανε κύκλους στην πλατεία Place du Luxembourg έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλα τρακτέρ απέκλεισαν αρκετούς δρόμους πρόσβασης γύρω από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, σταματώντας την κυκλοφορία κατά μήκος της Rue de la Loi.

Βρυξέλλες: Οι αγρότες στους δρόμους ζητούν μέτρα
Βρυξέλλες: Οι αγρότες στους δρόμους ζητούν μέτρα © Alexandros Michailidis / SOOC

Με συνθήματα όπως «οι εισαγωγές σας, το τέλος μας», εννοώντας τις εισαγωγές από την Ουκρανία, οι αγρότες ζητούν τη λήψη περισσότερων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός από τα βραχυπρόθεσμα που έχουν ήδη ληφθεί για την ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου και τις εξαιρέσεις. «Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας», έγραφε ένα πλακάτ σε ένα τεράστιο τρακτέρ που απέκλεισε κεντρική λεωφόρο.

Τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών - Τι ζητούν
Τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών - Τι ζητούν © Alexandros Michailidis / SOOC

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αγρότες που βρίσκονταν στα οδοφράγματα σε δρόμους των Βρυξελλών εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψεις νερού.

Από το περιστατικό αυτό στην Ευρωπαϊκή Συνοικία των Βρυξελλών δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένα άτομο συνελήφθη.

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας
Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας © Alexandros Michailidis / SOOC

Διαδηλώσεων συνέχεια για τους αγρότες στις Βρυξέλλες

Αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες. Την 1η Φεβρουαρίου πάνω από 1000 τρακτέρ είχαν φτάσει και πάλι εκεί ενώ είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επέστρεψαν ξανά ακριβώς έξω από το κτίριο των συνεδριάσεων των υπουργών Γεωργίας ένα μήνα πριν από σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου. Τότε είχαν σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καίγοντας λάστιχα και πετώντας σανό τους δρόμους.



ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ