Κοσμος

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντυ Μπελέρη

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γκέργκι Γκόρο: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας - Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψη

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο εκτελών χρέη δημάρχου, Γκέργκι Γκόρο, που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας»., σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Το παρελθόν του Γκέργκι Γκόρο

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ert, ο Γκέργκι Γκόρο υπήρξε τρεις θητείες στο τιμόνι του δήμου Χειμάρρας και μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων, σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.