Κοσμος

Φρέντυ Μπελέρης: «Δεν παραιτούμαι, θα πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Η δήλωση μέσα από τη φυλακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης
© Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Φρέντυ Μπελέρης: Η δήλωση μέσα από τη φυλακή μετά την καταδίκη - Δεν παραιτείται από το αξίωμα του δημάρχου

«Δεν προδίδω τους ανθρώπους που με εξέλεξαν δήμαρχο» υποστηρίζει με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή ο Φρέντυ Μπελέρης.

Φρέντυ Μπελέρης: Η δήλωση μετά την καταδίκη

Ο Φρέντυ Μπελέρης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. «Όχι μόνο δεν πέρασε από το μυαλό μου να παραιτηθώ, αλλά το θεωρώ μεγάλη προσβολή και ατιμία προς τον κόσμο που με στήριξε, την ομάδα μας η οποία οργάνωσε και πάλεψε να έρθουμε στη Διοίκηση του Δήμου. Δεν έχει να κάνει με μένα προσωπικά, έχει να κάνει το πώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στον Δήμο οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ την παραίτησή μου, να την αλλάξω με οτιδήποτε», ανέφερε ο Φρέντυ Μπελέρης. 

Μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 2 ετών, ο Φρέντυ Μπελέρης δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει έως τη δικαίωση και θα φτάσει έως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση να την πάρουμε στα χέρια μας και να καταθέσουμε προσφυγή στο Εφετείο. Περιμένουμε να τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στο Αλβανικό δικαστήριο με σκοπό να πάμε στο Στρασβούργο, όπου είναι και οι ελπίδα μας να βρούμε το δίκιο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czpdyg1vfhuh)

Διπλωματικές πηγές για Μπελέρη: «Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά για ζήτημα κράτους δικαίου»

Σχετικά με την καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, διπλωματικές πηγές τονίζουν τα εξής:

  1. Η καταδικαστική απόφαση εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης.
  2. Κατά το στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας της δίκης για τα δυο μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας προέκυψαν σημαντικές αντιφάσεις στο υλικό.
  3. Υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης.
  4. Η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος.
  5. Η δυσανάλογη ποινή φυλάκισης διατηρεί σε ομηρία τον εκλεγμένο δήμαρχο και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.
  6. Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με το κράτος δίκαιου.
  7. Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά για ζήτημα κράτους δικαίου, το οποίο ως κοινοτικό κεκτημένο συνιστά σαφή προϋπόθεση για την πρόοδο των ενταξιακών διαδικασιών.
  8. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση και αναμένει μια γνήσια αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ