Κοσμος

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντυ Μπελέρη

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντυ Μπελέρη
Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντυ Μπελέρη © Albanian Daily News

Γκέργκι Γκόρο: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας - Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψη

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο εκτελών χρέη δημάρχου, Γκέργκι Γκόρο, που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας»., σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Το παρελθόν του Γκέργκι Γκόρο

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ert, ο Γκέργκι Γκόρο υπήρξε τρεις θητείες στο τιμόνι του δήμου Χειμάρρας και μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων, σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ