Κοσμος

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία

Εξήγησε η ίδια την κατάσταση της υγείας της σε βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο ©screenshot/BBC

Κέιτ Μίντλετον: Διαγνώστηκε με καρκίνο - Το ανακοίνωσε η ίδια με βίντεο

Σε μια γενναία δήλωση για την κατάσταση της υγείας της προχώρησε η Κέιτ Μίντλετον, έπειτα από την πάροδο αρκετών ημερών με διακίνηση θεωριών συνωμοσίας για την ίδια, το πού βρίσκεται και τι συμβαίνει στο Παλάτι, που ακολούθησαν τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα για να καθησυχάσει τους Βρετανούς έπειτα από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το προηγούμενο διάσημα.

Μετά το φιάσκο της φωτογραφίας και τη βόλτα στο παντοπωλείο που δεν κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα, η Κέιτ ανακοίνωσε η ίδια μέσω βίντεο ότι πάσχει από καρκίνο, που διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο, και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία χημειοθεραπείας. 

Πώς η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο

Η Κέιτ μίλησε για «τεράστιο σοκ» μετά από «δύο απίστευτα δύσκολους μήνες». Ωστόσο, έστειλε ένα θετικό μήνυμα: «Είμαι καλά και δυναμώνω κάθε μέρα».

Λεπτομέρειες για τον τύπο του καρκίνο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το παλάτι του Κένσινγκτον λέει ότι είναι βέβαιο πως η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως.

Πότε έμαθε η Κέιτ για τον καρκίνο

Η ίδια εξήγησε ότι όταν έκανε επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος.

«Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας» είπε η πριγκίπισσα.

Σημείωσε, δε, ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: «Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

«Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο»

Η Κέιτ σημειώσε ότι η ανάκαμψη μετά το χειρουργείο της τον Ιανουάριο (για μια αιτία που δεν έχει αποκαλυφθεί) πήρε χρόνο και η προτεραιότητα ήταν τώρα να καθησυχάσει την οικογένειά της.

«Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας».

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε: «Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να αντιλαμβάνονται και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

Τόνισε ότι η οικογένεια χρειάζεται τώρα «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα».

Η Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν αναμένεται να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν προβλέπεται να επιστρέψει σύντομα στα επίσημα καθήκοντά της η πριγκίπισσα.

Η αντίδραση του Βασιλιά Καρόλου

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι τόσο περήφανη για την Κάθριν και για το θάρρος της να μιλάει ανοιχτά», δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή. «Μετά το χρονικό διάστημα που πέρασαν στο νοσοκομείο μαζί, η Αυτού Μεγαλειότητα παρέμεινε σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες».

«O Βασιλιάς θα συνεχίσει να προσφέρει την αγάπη και την υποστήριξή του σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το μήνυμα του μικρότερου αδελφού της Κέιτ

Ο Τζέιμς Μίντλετον, ο μικρότερος αδερφός της Κέιτ, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την πριγκίπισσα της Ουαλίας με μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram που περιελάμβανε μια φωτογραφία τους μαζί όταν ήταν παιδιά.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ανέβει πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια θα ανέβουμε και αυτό μαζί σου».

Ρίσι Σούνακ: Όλη η χώρα εύχεται γρήγορη ανάρρωση

Ο Ρίσι Σούνακ, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έγραψε επίσης στο Χ την αντίδρασή του σχετικά με τα νέα για την υγεία της Κέιτ.

«Οι σκέψεις μου είναι με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τη βασιλική οικογένεια και συγκεκριμένα τα τρία παιδιά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραψε. «Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της. Επέδειξε τεράστια γενναιότητα με τη σημερινή της δήλωση».

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου η πριγκίπισσα Κέιτ παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011 και όπου έχει φιλοξενήσει πολλές βασιλικές εκδηλώσεις έκτοτε, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όλοι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ εύχονται στην Πριγκίπισσα της Ουαλίας να είναι καλά μετά τα νέα της διάγνωσης καρκίνου».

Η Ομοσπονδία Ράγκμπυ της Βρετανίας, της οποίας η Κέιτ είναι ο βασιλικός προστάτης, είπε στο X: «Η RFL και όλοι στο άθλημά μας, στέλνουν την υποστήριξη και τις καλύτερες ευχές μας στη Βασιλική μας προστάτιδα Αικατερίνη, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και όλη την οικογένειά της και τους φίλους της».

Το Wimbledon δημοσίευσε: «Οι σκέψεις όλων στο All England Club είναι με την προστάτιδα μας, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την οικογένειά τους αυτή τη στιγμή. Ευχόμαστε στην Πριγκίπισσα της Ουαλίας τα καλύτερα καθώς αναρρώνει».

Μηνύματα συμπαράστασης πλημμυρίζουν το Παλάτι

Η ηθοποιός Ολίβια Μαν, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε τη δική της διάγνωση με καρκίνο του μαστού σχολίασε: «Σας ευχαριστώ που δείξατε πώς είναι να παλεύετε με χάρη και αποφασιστικότητα για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα».

Η πρώην παρουσιάστρια της εκπομπής «Today» Κέιτι Κάουρικ, η οποία πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού το 2022, εξέφρασε την υποστήριξή της κάνοντας like στο βίντεο στα social media.

Εν τω μεταξύ, η Ουαλή ηθοποιός Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς έγραψε στο Instagram: «Η Ουαλία και ο κόσμος είναι μαζί σου ♥ HRH Princess of Wales. Love to you always».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ