Κοσμος

Η Κέιτ Μίντλετον έγραψε μόνη της και πολύ γρήγορα κάθε λέξη της ομιλίας της για τον καρκίνο

Το «ευχαριστώ» της Κέιτ και του Γουίλιαμ για τη συμπαράσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέιτ Μίντλετον: Έγραψε η ίδια την ομιλία της
Κέιτ Μίντλετον: Έγραψε η ίδια την ομιλία της © NEIL HALL/ EPA

Κέιτ Μίντλετον: Έγραψε η ίδια κάθε λέξη της ομιλίας της για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Σε μια προσπάθεια να «σταματήσει περαιτέρω κουτσομπολιά και εικασίες για την υγεία της» η Κέιτ Μίντλετον έγραψε η ίδια «μόνη της, πολύ γρήγορα» την ομιλία της για τη μάχη με τον καρκίνο. Αυτό αποκάλυψε στενός φίλος της οικογένειας για τη συγκινητική ανακοίνωση, που βιντεοσκοπήθηκε στο κάστρο Γουίνδσορ, και συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα μηνύματα συμπαράστασης να κατακλύζουν το παλάτι.

Σε δήλωσή του στους Sunday Times ανέφερε: «Δεν έκανε το βίντεο λόγω του δράματος (σ.σ. θεωρίες συνωμοσίας και οργιώδεις φήμες)  των τελευταίων εβδομάδων, αν και προφανώς έχει προκαλέσει αναστάτωση όλη αυτή η κατάσταση. Ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει το βίντεο εξαιτίας αυτού που είναι. Εκανε το βίντεο περισσοότερο, γιατί γνωρίζει ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και έχει μια ευρύτερη ηγετική ευθύνη. Ήταν όλα τα λόγια δικά της, έγραψε κάθε λέξη του μηνύματος, και συγκεντρώθηκε πολύ γρήγορα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d01pc7lrts7l)

Γιατί η Κέιτ αποφάσισε να αποκαλύψει ότι έχει καρκίνο

Η ομιλία επέτρεψε στην πριγκίπισσα να απευθυνθεί σε ένα υποστηρικτικό κοινό που δεν ενστερνίζεται τα κουτσομπολιά και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Η Κέιτ επέλεξε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα αντί για μια πιο «τρανταχτή» γραπτή δήλωση, καθώς θα ήταν ένας πιο καθησυχαστικός τρόπος για να μεταδώσει τα σημαντικά νέα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η πριγκίπισσα αισθάνθηκε ότι είχε καθήκον να σκορπίσει ελπίδα σε όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και να καθησυχάσει τους βασιλικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Το «ευχαριστώ» της Κέιτ και του Γουίλιαμ για τη συμπαράσταση

Χθες η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ και ο σύζυγός της, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, δήλωσαν από κοινού ότι είναι «πάρα πολύ συγκινημένοι» από τα μηνύματα υποστήριξης που έχουν λάβει.

«Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα είναι πάρα πολύ συγκινημένοι από τα ευγενικά μηνύματα του κόσμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Κοινοπολιτεία και σε όλον τον κόσμο, σε σχέση με το μήνυμα της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι εξαιρετικά συγκινημένοι από τη ζεστασιά και την υποστήριξη του κόσμου και είναι ευγνώμονες για την κατανόηση του αιτήματός τους για σεβασμό της ιδιωτικότητας αυτήν την περίοδο».

Οι αντιδράσεις του βρετανικού Τύπου και το μήνυμα του Χάρι και της Μέγκαν

Σύσσωμος ο βρετανικός τύπος με πρωτοσέλιδα επισήμανε το τεράστιο σοκ που προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση της πριγκίπισσας. Όλοι πλέον μιλούν με συγκίνηση και με τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν. Τα δε μηνύματα συμπαράστασης έρχονται από παντού. Πρώτος της ευχήθηκε ο βασιλιάς Κάρολος λέγοντας πόσο υπερήφανος είναι «για την Κάθριν και το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε» τονίζοντας ότι βρίσκεται «σε στενότατη επαφή με την πολυαγαπημένη του νύφη». Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ με τη σειρά του δήλωσε πως η Κέιτ Μίντλεντον έδειξε «τεράστια γενναιότητα» με τη δήλωση της και της ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

Η Κέιτ Μίντλετον έγραψε μόνη της και πολύ γρήγορα κάθε λέξη της ομιλίας της για τον καρκίνο
© EPA/TOLGA AKMEN

Αλλά και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ έσπευσαν να της συμπαρασταθούν λέγοντας πως «ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση στην Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουν ιδιωτικά και με γαλήνη».

Το βίντεο μεταδόθηκε χθες (Παρασκευή) στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα βάζοντας έτσι τέλος στην ακατάσχετη και αδιάκριτη εικοτολογία των τελευταίων εβδομάδων.

Δεν είναι λίγα όλα όσα έχουν ακουστεί, ειδικά από τις 29 Ιανουαρίου και μετά, από τότε δηλαδή που η Κέιτ Μίντλεντον, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τα σενάρια συνωμοσίας και οι εικασίες για το τι συνέβαινε με τη μελλοντική βασίλισσα της χώρας δεν είχαν προηγούμενο. Από το ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέχρι το ότι έχει πεθάνει και τα ανάκτορα το έκρυβαν.

Public reacts to news of Princess of Wales' cancer treatment

Αξίζει να σημειωθεί πως το παλάτι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όπως: από τι τύπο καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο καρκίνος της. Έχει δε ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των στιγμών αυτών τόσο για την ίδια και τον σύζυγο της, όσο και για τα τρία τους παιδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ