Κοσμος

Σκάνδαλο photoshop στο Παλάτι: Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον δείχνει να έχει «πειραχτεί»

To ΑP και το AFP την απέσυραν ήδη υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον για τη Γιορτή της Μητέρας
Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον για τη Γιορτή της Μητέρας

Kέιτ Μίντλετον: Αποσύρεται η φωτογραφία της από πρακτορεία ως προϊόν φωτομοντάζ 

Μετά από μήνες εικασιών σχετικά με το πού βρίσκεται η Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας, η βασιλική οικογένεια έδωσε χθες στη δημοσιότητα μια εικόνα που φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία. 

Το Associated Press (AP), το Reuters, το Agence France-Presse (AFP) και η Getty Images εξέδωσαν ξεχωριστά ειδοποίηση σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν διαγράψει την εικόνα από τις ψηφιακές βιβλιοθήκες τους. Τα πρακτορεια εκτιμούν ότι η εικόνα, που σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ουίνδσορ και δείχνει την πριγκίπισσα και τα τρία της παιδιά, είχε υποστεί επεξεργασία.

Μια ανακοίνωση από το Associated Press έγραφε: «Με μια πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα». Οι ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εστίασαν στο μανίκι του χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Ερωτήματα διατυπώθηκαν επίσης σχετικά με το δεξί χέρι του πρίγκιπα Τζορτζ.

Ο φωτογράφος Μάρτιν Μπαμφορν δημοσίευσε την εικόνα στο X, γράφοντας: «Επαγγελματίας φωτογράφος εδώ. Κοιτάξτε προσεκτικά τον καρπό της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Αυτό συμβαίνει όταν συνθέτεις στρώματα στο Photoshop. Δεν κάνω εικασίες για το γιατί η φωτογραφία επεξεργάστηκε έτσι, αλλά είναι περίεργο».

«Η εικόνα είναι ανησυχητική με την πρώτη ματιά. Όλοι χαμογελούν τόσο έντονα που μοιάζουν με φίλτρο του Snapchat. Η Κέιτ Μίντλετον είναι καθιστή στην εικόνα - κατανοητό δεδομένου ότι υποβλήθηκε σε κάποιου είδους αδιευκρίνιστη επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο - αλλά η προοπτική φαίνεται λανθασμένη. Είναι τα χέρια της πραγματικά τόσο μακριά; Όσο περισσότερο κοιτάζεις την εικόνα τόσο περισσότερο νιώθεις ότι διαβάζεις Highlights στην αίθουσα αναμονής του οδοντιάτρου σου» σχολιάζει το The Verge.

Η Κέιτ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα των Χριστουγέννων

Η 42χρονη μελλοντική βασίλισσα εισήχθη στην κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση στις 16 Ιανουαρίου όπου παρέμεινε 13 ημέρες ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα βασιλικά καθήκοντα πριν από το Πάσχα.

Οι εικασίες σχετικά με την υγεία της αυξήθηκαν στο διαδίκτυο από τότε που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα από το μνημόσυνο του νονού του στο κάστρο του Ουίνδσορ λόγω «προσωπικού θέματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ