Κοσμος

Η Μισέλ Ομπάμα δίνει την απάντησή της για το αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

Τι δηλώνει το γραφείο της πρώην Πρώτης Κυρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα: Θα κατέβει τελικά για πρόεδρος των ΗΠΑ; © EPA / AHMAD YUSNI

Μισέλ Ομπάμα: Η απάντηση για το αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Η Μισέλ Ομπάμα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, βάζοντας τέλος στις φήμες που οργίαζαν τις προηγούμενες εβδομάδες, προβάλλοντάς τη ως εναλλακτική λύση για τους Δημοκρατικούς έναντι του Τζο Μπάιντεν. 

Μισέλ Ομπάμα: Θα κατέβει τελικά για πρόεδρος των ΗΠΑ;

Συγκεκριμένα με δήλωσή της στο NBC η διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της Μισέλ Ομπάμα, Κρίσταλ Κάρσον, ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ, δεν θα είναι υποψήφια για την Προεδρία. Η κυρία Ομπάμα υποστηρίζει την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις».

Τι δείχνει δημοσκόπηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας από τη Μισέλ Ομπάμα

Στις δημοσκοπήσεις που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την προχωρημένη ηλικία του 81χρονου Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σχεδόν το 48% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών είπαν ότι συμφωνούν να βρει το κόμμα έναν άλλο υποψήφιο στη θέση του Τζο Μπάιντεν, έναντι 38% που εξέφρασε αντίθετη γνώμη. Μάλιστα, αν και δεν συμφώνησαν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για την αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν, σε περίπτωση που αποχωρήσει για λόγους υγείας από την κούρσα, η Μισέλ Ομπάμα προηγείται με 20% στην προτίμησή τους μπροστά από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις (15%), την πρώην ΥΠ ΕΞ της χώρας, Χίλαρι Κλίντον (12%), τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ (11%), και την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ (9%), ενώ οι περισσότεροι -ποσοστό 27% - απάντησαν «κανένα εκ των προαναφερθέντων».

Πάντως, ήδη από το 2019 η Μισέλ Ομπάμα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος. «Υπάρχουν τόσοι τρόποι να βελτιώσει κανείς τη χώρα και να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο κι εγώ συνεχίζω με πολλούς απ’ αυτούς, από το έργο μου με νεαρούς ανθρώπους μέχρι τη βοήθεια σε οικογένειες να ζουν υγιέστερα. Αλλά το να καθίσω πίσω από το Οβάλ Γραφείο δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Δεν είναι για μένα».

Η Μισέλ Ομπάμα τήρησε την ίδια στάση και σε συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ πριν από περίπου έναν χρόνο. «Η πολιτική είναι δύσκολη και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν πρέπει να το θέλουν. Πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή σας, γιατί είναι τόσο σημαντικό. Δεν είναι στην ψυχή μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ