- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μισέλ Ομπάμα δίνει την απάντησή της για το αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ
Τι δηλώνει το γραφείο της πρώην Πρώτης Κυρίας
Μισέλ Ομπάμα: Η απάντηση για το αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Μισέλ Ομπάμα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, βάζοντας τέλος στις φήμες που οργίαζαν τις προηγούμενες εβδομάδες, προβάλλοντάς τη ως εναλλακτική λύση για τους Δημοκρατικούς έναντι του Τζο Μπάιντεν.
Μισέλ Ομπάμα: Θα κατέβει τελικά για πρόεδρος των ΗΠΑ;
Συγκεκριμένα με δήλωσή της στο NBC η διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της Μισέλ Ομπάμα, Κρίσταλ Κάρσον, ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ, δεν θα είναι υποψήφια για την Προεδρία. Η κυρία Ομπάμα υποστηρίζει την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις».
Τι δείχνει δημοσκόπηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας από τη Μισέλ Ομπάμα
Στις δημοσκοπήσεις που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την προχωρημένη ηλικία του 81χρονου Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σχεδόν το 48% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών είπαν ότι συμφωνούν να βρει το κόμμα έναν άλλο υποψήφιο στη θέση του Τζο Μπάιντεν, έναντι 38% που εξέφρασε αντίθετη γνώμη. Μάλιστα, αν και δεν συμφώνησαν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για την αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν, σε περίπτωση που αποχωρήσει για λόγους υγείας από την κούρσα, η Μισέλ Ομπάμα προηγείται με 20% στην προτίμησή τους μπροστά από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις (15%), την πρώην ΥΠ ΕΞ της χώρας, Χίλαρι Κλίντον (12%), τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ (11%), και την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ (9%), ενώ οι περισσότεροι -ποσοστό 27% - απάντησαν «κανένα εκ των προαναφερθέντων».
Πάντως, ήδη από το 2019 η Μισέλ Ομπάμα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος. «Υπάρχουν τόσοι τρόποι να βελτιώσει κανείς τη χώρα και να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο κι εγώ συνεχίζω με πολλούς απ’ αυτούς, από το έργο μου με νεαρούς ανθρώπους μέχρι τη βοήθεια σε οικογένειες να ζουν υγιέστερα. Αλλά το να καθίσω πίσω από το Οβάλ Γραφείο δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Δεν είναι για μένα».
Η Μισέλ Ομπάμα τήρησε την ίδια στάση και σε συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ πριν από περίπου έναν χρόνο. «Η πολιτική είναι δύσκολη και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν πρέπει να το θέλουν. Πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή σας, γιατί είναι τόσο σημαντικό. Δεν είναι στην ψυχή μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.