Κοσμος

Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια η κλεμμένη Ferrari οδηγού της Formula 1

Eίχε κλαπεί από την Ιταλία και βρέθηκε στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ferrari: Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια το αυτοκίνητο οδηγού της Formula 1
© Met Police

Ferrari: Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια το αυτοκίνητο πρώην οδηγού της Formula 1

Μια Ferrari που είχε κλαπεί από τον Gerhard Berger πριν από 28 χρόνια, όταν ήταν οδηγός της Formula 1, ανακτήθηκε από την αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κόκκινη Ferrari F512M Testarossa αξίας 350.000 λιρών είχε κλαπεί από τον Αυστριακό 10 φορές νικητή του Grand Prix, ενώ αγωνιζόταν στο Grand Prix του San Marino στην Imola τον Απρίλιο του 1995. Είχε κλαπεί επίσης μια άλλη Ferrari, μια ασημί-γκρι F355, που ανήκε στον συνάδελφο οδηγό της Formula 1 Jean Alessi, η οποία παραμένει άφαντη. Και οι δύο οδηγοί αγωνίζονταν τότε για την ομάδα της Ferrari Formula One.

Ο Berger, ο οποίος είναι σήμερα 64 ετών, φέρεται να συνάντησε τους κλέφτες την ώρα που έφευγαν με το αυτοκίνητο και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τους καταδιώξει με το Volkswagen Golf ενός φίλου του. Εκείνη την εποχή, η ιταλική αστυνομία δήλωσε ότι πίστευε ότι τα αυτοκίνητα ήταν πιθανότατα κλεμμένα κατά παραγγελία.

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι οι αξιωματικοί έλαβαν μια αναφορά από τη θρυλική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αφού είχε πραγματοποιήσει ελέγχους σε ένα αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί από έναν Αμερικανό αγοραστή μέσω ενός Βρετανού μεσίτη πέρυσι. Η Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος Οχημάτων ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητο είχε αποσταλεί στην Ιαπωνία λίγο μετά την κλοπή του, πριν μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2023.

Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια η κλεμμένη Ferrari οδηγού της Formula 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ