- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα
Στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε
Κηδεία Αλεξέι Ναβάλνι: Στη Μόσχα την 1η Μαρτίου - Γιατί συνελήφθη ο δικηγόρος του
Η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.
Κηδεία Αλεξέι Ναβάλνι: Στη Μόσχα την 1η Μαρτίου
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, ανέφερε.
Συνελήφθη ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι - Για «παραβίαση της δημόσιας τάξης»
Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα Αλεξέι Ναβάλνι και συνόδεψε τη μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνη έκανε έκκληση στις αρχές να της παραδώσουν τη σορό του γιου της, συνελήφθη σήμερα στη Μόσχα, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η σύλληψη του Βασίλι Ντούμπκοφ αναφέρθηκε από την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από τις ρωσικές αρχές.
Σύμφωνα με πηγές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης που επικαλείται το BBC, ο Βασίλι Ντούμπκοφ συνελήφθη για «παραβίαση της δημόσιας τάξης».
Η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα πως οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να βρουν έναν χώρο στη Ρωσία όπου οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποτίνουν φόρο τιμής στον ηγέτη της αντιπολίτευσης που πέθανε στη φυλακή αυτό τον μήνα. Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, η Κίρα Γιαρμίς ανέφερε: «Από χθες αναζητούμε έναν χώρο όπου να μπορούμε να πούμε αντίο στον Αλεξέι. Επισκεφθήκαμε τα περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια γραφεία κηδειών, εμπορικούς χώρους και αίθουσες κηδειών».
«Μερικοί λένε πως ο χώρος είναι κατειλημμένος, μερικοί αρνούνται με την αναφορά του ονόματος 'Ναβάλνι'. Κάπου μας είπαν ευθέως πως τα γραφεία κηδειών απαγορεύεται να συνεργάζονται μαζί μας», αναφέρει η εκπρόσωπος του Ναβάλνι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.