Κοσμος

Στις φλόγες 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Σε 10 λεπτά εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις φλόγες 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια - Φόβοι για εγκλωβισμένους
Στις φλόγες 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια - Φόβοι για εγκλωβισμένους © EPA/MANUEL BRUQUE

Ισπανία: Φωτιά σε 14ώροφο κτίριο στη Βαλένθια - Πού οφείλεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς

Στις φλόγες έχει παραδοθεί 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια της Ισπανίας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Οι εικόνες που μεταδίδει η ισπανική τηλεόραση δείχνουν πως η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί στους περισσότερους ορόφους του συγκροτήματος, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Φωτιά - Ισπανία
Στις φλόγες 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια © EPA/MANUEL BRUQUE

Σε συναγερμό οι αρχές στην Ισπανία

Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά και ο κόσμος έχει κληθεί να μείνει μακριά από την περιοχή.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το περιστατικό, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο.

Η εφημερίδα El País ανέφερε ότι επτά άτομα έχουν νοσηλευτεί για τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων δύο πυροσβεστών.

Τοπικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι πυροσβέστες διέσωσαν αρκετούς κατοίκους χρησιμοποιώντας γερανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που ζούσε στον έβδομο όροφο.

Ένας άνδρας που ζει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta ότι οι φλόγες αυξήθηκαν γρήγορα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο.

"Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 10 λεπτά", είπε, προσθέτοντας ότι υλικό στην πρόσοψη του κτιρίου μπορεί να προκάλεσε την εξάπλωση της φωτιάς.

Πού οφείλεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς

Ο David Higuera, μηχανικός, δήλωσε στην El País ότι η επένδυση του κτιρίου μπορεί να ήταν η αιτία της ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Οι πλάκες αλουμινίου με ένα μονωτικό από αφρό που αποτελούν το εξωτερικό στρώμα του κτιρίου είναι "πολύ καλές στη μόνωση από τη θερμότητα και το κρύο, αλλά πολύ εύφλεκτες", είπε.

Μια γυναίκα δήλωσε στο TVE ότι είδε πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν ένα έφηβο αγόρι που είχε παγιδευτεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στις 17:30 τοπική ώρα. Στην περιοχή έχει στηθεί ένα νοσοκομείο πεδίου σε περίπτωση που υπάρξουν θύματα, μετέδωσε το RTVE.

Γράφοντας στο X (πρώην Twitter) ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε: "Απογοητευμένος από την τρομερή πυρκαγιά σε κτίριο στη Βαλένθια... Θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους πληγέντες και την αναγνώρισή μου σε όλο το προσωπικό έκτακτης ανάγκης που έχει ήδη αναπτυχθεί στο σημείο".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ