Κοσμος

Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στη 14ώροφη πολυκατοικία στην Ισπανία

10 επιβεβαιωμένοι και αρκετοί αγνοούμενοι - Τριήμερο πένθος στη μνήμη των ανθρώπων κήρυξε η Βαλένθια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στη 14ώροφη πολυκατοικία στην Ισπανία
Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στη 14ώροφη πολυκατοικία στην Ισπανία © EPA/Biel Alino

Ισπανία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά - 10 επιβεβαιωμένοι και αρκετοί αγνοούμενοι - Τριήμερο πένθος στη μνήμη των ανθρώπων κήρυξε η Βαλένθια

Στους δέκα ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια 14ωροφη πολυκατοικία στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος εντοπίστηκαν δέκα πτώματα» είπε στους δημοσιογράφους η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ.

Φωτιά - Ισπανία
Στις φλόγες 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια © EPA/MANUEL BRUQUE

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

Νωρίτερα, η Μαρία Χοσέ Καταλά είπε ότι υπάρχουν από 9 έως 15 άτομα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, σύμφωνα με το Reuters. Παρά το γεγονός πως η φωτιά έχει πλέον σβήσει οι θερμοκρασίες εντός του κτιρίου είναι πολύ υψηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πυροσβέστες να μπουν μέσα και να ερευνήσουν για τους αγνοούμενους. Μεταξύ των αγνοούμενων είναι μια τετραμελής οικογένεια, εκ των οποίων ένα αγοράκι τριών ετών και ένα κοριτσάκι 15 ημερών, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, βρέθηκε στη Βαλένθια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη, τη στοργή και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσίους υπαλλήλους για το εξαιρετικό έργο τους, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, να δείξουμε τη δέσμευσή μας και την αλληλεγγύη της ισπανικής κοινωνίας στο σύνολό της», ανέφερε ο Πέδρο Σάντσεθ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ