- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όταν ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση» - Η πρώτη συνάντηση μετά τη διάγνωση με καρκίνο
Επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα
Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινημένος από τα μηνύματα συμπαράστασης μετά τη διάγνωση με καρκίνο
Ο βασιλιάς Κάρολος είπε σήμερα (21.02), στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ότι συγκινήθηκε τόσο από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο, που ξέσπασε σε δάκρυα.
«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.
«Όλοι σας συμπαραστέκονται» απάντησε ο Σούνακ.
🤝 This afternoon, The King held an Audience with Prime Minister Rishi Sunak at Buckingham Palace, following a meeting of the Privy Council. pic.twitter.com/zUCo3R19Rn
— The Royal Family (@RoyalFamily) February 21, 2024
Κάρολος: Η πρώτη συνάντησή του μετά τη διάγνωση με καρκίνο
Οι ακροάσεις αυτές γίνονται κατ’ ιδίαν, ωστόσο μερικές φορές έχει επιτραπεί στις κάμερες να τραβήξουν πλάνα από την αρχή της συνάντησης. Η σημερινή ήταν η πρώτη επίσημη ακρόαση του Καρόλου με τον Σούνακ αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς πάσχει από αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του, όσο θα υποβάλλεται σε θεραπεία.
Ο Σούνακ ξεκίνησε τη συνομιλία λέγοντας στον βασιλιά Κάρολο ότι είναι θαυμάσιο που τον βλέπει να δείχνει τόσο καλά.
«Όλα γίνονται με καθρέφτες» αστειεύτηκε ο Κάρολος.
Πώς ο Κάρολος έριξε φως στον καρκίνο
Ο πρωθυπουργός και ο μονάρχης μίλησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο η είδηση της ασθένειας του βασιλιά έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλές ζωτικής σημασίας φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο.
«Ακούω ότι έχει δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον σε αυτές τις κύριες, υπέροχες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, πολλές από τις οποίες υποστηρίζω εδώ και χρόνια», είπε ο βασιλιάς χαμογελώντας.
«Κάνουν απίστευτο έργο σε όλη τη χώρα», απάντησε ο Σουνάκ. «Το κάνουν, το κάνουν», συμφώνησε ο βασιλιάς.
Η συνάντηση ακολούθησε μια συγκέντρωση του Μυστικού Συμβουλίου του βασιλιά Καρόλου νωρίτερα το απόγευμα. Ο Σούνακ ήταν εκείνος που δήλωσε αμέσως μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου ότι ο καρκίνος είχε «εντοπιστεί νωρίς».
Πριν από δύο εβδομάδες, ο βασιλιάς και ο Σούνακ είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία, η οποία είχε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας ενημερωτικής συζήτησης παρά της επίσημης ακρόασης που παραδοσιακά ο μονάρχης και ο πρωθυπουργός πραγματοποιούν εβδομαδιαίως.
Με πληροφορίες από People
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.