Κοσμος

«Η υπόθεση με τον Χάρι ίσως συνέβαλε στον καρκίνο του Καρόλου»

Τι υποστήριξε μια «βασιλική insider» και οι αντιδράσεις που προκάλεσε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο
O βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο ©EPA/ANDY RAIN

Βασιλιάς Κάρολος: «Η υπόθεση με τον Χάρι ίσως συνέβαλε στον καρκίνο» - Tι υποστήριξε δημοσιογράφος 

Η Bικτόρια Μάδερ πρώη συντάκτρια του Vanity Fair μέχρι το 2018, παραχώρησε συνέντευξη στον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC, όπου υποννόησε μεταξύ άλλων ότι για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου ευθύνεται ενδεχομένως και η υπόθεση με τον πρίγκιπα Χάρι. 

«Αυτό που γνωρίζω και είναι γεγονός είναι ότι το άγχος είναι μια τεράστια αιτία καρκίνου. Είναι η αιτία για την οποία δεν γίνεται ποτέ λόγος, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο - το άγχος. Και μιλάω ως κάποια που επέζησε από καρκίνο και ο δικός μου προκλήθηκε σίγουρα από το άγχος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο βασιλιάς δεν έχει υποστεί στρες από γεγονότα όπως το Megxit. Έτσι, νομίζω ότι ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να εξετάσει το δικό του ρόλο σε αυτό», δήλωσε η δημοσιογράφος. 

Ο Χάρι έχει αποξενωθεί από τον πατέρα και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια.

Τα σχόλια της Μάδερ προκάλεσαν αντιδράσεις μετά την κοινοποίηση ενός αποσπάσματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια ανάρτηση που προβλήθηκε χιλιάδες φορές. 

Πίσω στο Λονδίνο ο Κάρολος – Θα ξεκινήσει εκ νέου αγωγή για τον καρκίνο

Ο Βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στο Λονδίνο την Τρίτη 13/02 καθώς ετοιμάζεται να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία μετά τη διάγνωση με καρκίνο.

Ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα πέταξαν με ελικόπτερο προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από το ιδιωτικό τους σπίτι στο Σάντριγχαμ το πρωί της Τρίτης. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν με το αυτοκίνητο στο βασιλικό σπίτι Clarence House.

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων στην πρωτεύουσα και ο Κάρολος απαθανατίστηκε να χαιρετά με το χέρι όσους παραβρίσκονταν εκεί.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Ανάκτορο ότι ο αρχηγός του κράτους έχει μια «μορφή καρκίνου» που δεν έχει διευκρινιστεί. Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ, αφού είδε τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος μετέβη από την Καλιφόρνια, όπου διαμένει με την οικογένειά του.

Το Σαββατοκύριακο εξέδωσε μια δήλωση, με την οποία επαινούσε «όλες εκείνες τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς». Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς Κάρολος θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Εφόσον όλα πάνε καλά με τη θεραπεία του, αναμένεται να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία ακρόαση με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και κάποιες ιδιωτικές συναντήσεις. Ωστόσο, οι βοηθοί του φροντίζουν να μην επιβαρύνουν το πρόγραμμά του, βλέποντας πως ανταποκρίνεται στην αγωγή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ