Κοσμος

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση» - Η πρώτη συνάντηση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση»
Όταν ο βασιλιάς Κάρολος «δακρύζει από συγκίνηση» © X/ The Royal Family

Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινημένος από τα μηνύματα συμπαράστασης μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος είπε σήμερα (21.02), στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ότι συγκινήθηκε τόσο από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο, που ξέσπασε σε δάκρυα.

«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.

«Όλοι σας συμπαραστέκονται» απάντησε ο Σούνακ.

Κάρολος: Η πρώτη συνάντησή του μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Οι ακροάσεις αυτές γίνονται κατ’ ιδίαν, ωστόσο μερικές φορές έχει επιτραπεί στις κάμερες να τραβήξουν πλάνα από την αρχή της συνάντησης. Η σημερινή ήταν η πρώτη επίσημη ακρόαση του Καρόλου με τον Σούνακ αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς πάσχει από αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του, όσο θα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Ο Σούνακ ξεκίνησε τη συνομιλία λέγοντας στον βασιλιά Κάρολο ότι είναι θαυμάσιο που τον βλέπει να δείχνει τόσο καλά.

«Όλα γίνονται με καθρέφτες» αστειεύτηκε ο Κάρολος.

Πώς ο Κάρολος έριξε φως στον καρκίνο

Ο πρωθυπουργός και ο μονάρχης μίλησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο η είδηση της ασθένειας του βασιλιά έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλές ζωτικής σημασίας φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο.

«Ακούω ότι έχει δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον σε αυτές τις κύριες, υπέροχες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, πολλές από τις οποίες υποστηρίζω εδώ και χρόνια», είπε ο βασιλιάς χαμογελώντας.

«Κάνουν απίστευτο έργο σε όλη τη χώρα», απάντησε ο Σουνάκ. «Το κάνουν, το κάνουν», συμφώνησε ο βασιλιάς.

Η συνάντηση ακολούθησε μια συγκέντρωση του Μυστικού Συμβουλίου του βασιλιά Καρόλου νωρίτερα το απόγευμα. Ο Σούνακ ήταν εκείνος που δήλωσε αμέσως μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου ότι ο καρκίνος είχε «εντοπιστεί νωρίς».

Πριν από δύο εβδομάδες, ο βασιλιάς και ο Σούνακ είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία, η οποία είχε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας ενημερωτικής συζήτησης παρά της επίσημης ακρόασης που παραδοσιακά ο μονάρχης και ο πρωθυπουργός πραγματοποιούν εβδομαδιαίως.

Με πληροφορίες από People 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ