Κοσμος

Η «αδελφική σχέση» του Τζόνι Ντεπ με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Αμφότεροι έχουν υποστεί δυσμενή κριτική τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tζόνι Ντέπ: Η «άγνωστη» φίλια με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν
© EPA/NINA PROMMER

Tζόνι Ντέπ: Η «άγνωστη» φίλια με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν 

Ο Τζόνι Ντεπ έχει συνάψει μια απίθανη φιλία με τον ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είναι τόσο ισχυρή που οι παρατηρητές τη χαρακτήρισαν «αδελφική σχέση». Ο χολιγουντιανός ηθοποιός και μουσικός συστήθηκε για πρώτη φορά στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ως επιχειρηματικός εταίρος πριν από δύο χρόνια. 

Τον τελευταίο χρόνο, ο Ντεπ φέρεται να έχει περάσει περισσότερες από επτά εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία, μένοντας σε βασιλικά παλάτια και κατασκηνώσεις. Έχει ταξιδέψει στη χώρα με γιοτ και ελικόπτερο, και μάλιστα πέταξε στο Λονδίνο και πίσω με το προσωπικό 747 του Μπιν Σαλμάν για να παρακολουθήσει τη συναυλία μνήμης του Τζεφ Μπεκ στο Royal Albert Hall.

Στη δεύτερη επίσκεψή του, στις αρχές του 2023, ο Nτεπ προσκλήθηκε στη βασιλική κατασκήνωση του Μπιν Σαλμάν στα βουνά, με εκπαιδευμένα γεράκια, πολυτελείς σκηνές και μια υπαίθρια κουζίνα ανάμεσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο. Επίσης, πέταξε πολλές φορές με ελικόπτερο στο γιοτ του Μπιν Σαλμάν, το Serene, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως Τζακ Σπάροου από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να συνάψει ένα επταψήφιο ετήσιο συμβόλαιο για την προώθηση της πολιτιστικής αναγέννησης της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσαν στο περιοδικό ειδικοί.

Μπιν Σαλμάν και Τζόνι Ντεπ: Τι κοινό μοιράζονται

Και οι δύο άνδρες μοιράζονται την κοινή εμπειρία ότι αντιμετώπισαν έντονα τα φώτα της δημοσιότητας και δυσμενή κριτική τα τελευταία χρόνια. 

Κάποτε ένας από τους πιο περιζήτητους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, ο Ντεπ έχασε το 2020 μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους ισχυρισμούς μιας βρετανικής εφημερίδας ότι την κακοποιούσε την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χέρντ.

Δύο χρόνια αργότερα, μια σειρά από κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και σεξουαλική κακοποίηση, δημοσιοποιήθηκαν αφού ο ίδιος μήνυσε επίσης την Χέρντ για συκοφαντική δυσφήμιση στις ΗΠΑ. Κέρδισε εκείνη την υπόθεση και του επιδικάστηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για ζημία στη φήμη του.

Από την πλευρά του, ο Μπιν Σαλμάν χαιρετίστηκε ως μεταρρυθμιστής από τους δυτικούς ηγέτες όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία το 2015, αλλά αυτή η εικόνα καταρρακώθηκε όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι ενέκρινε τη βάναυση δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από μια ομάδα εκτελεστών της σαουδαραβικής κυβέρνησης στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 2018.

Πώς γνωρίστηκαν

Οι δυο άνδρες γνωρίστηκαν κατά την παραγωγή της ταινίας του Ντέπ «Jeanne du Barry», η οποία είχε ξεμείνει από κεφάλαια. Με τη βοήθεια ενός μεσάζοντα, ο οποίος περιγράφεται από το Vanity Fair ως «ένας Γάλλος έμπορος», ο Ντεπ συστήθηκε στον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας και ξάδελφο του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν γνωστού και ως «MBS».

Αφού συναντήθηκε με τον Ντεπ, ο πρίγκιπας και οι παραγωγοί της ταινίας κανόνισαν να επενδύσει η Σαουδική Αραβία εκατομμύρια για να καλύψει την υπέρβαση του προϋπολογισμού και κάποιες πρόσθετες δαπάνες για την «Jeanne du Barry». Η επένδυση αποτέλεσε μέρος του σχεδίου «Όραμα 2030» του MBS, το οποίο προβλέπει ότι η Σαουδική Αραβία επενδύει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε δυνητικές πηγές εσόδων που θα μπορούσαν τελικά να αποτελέσουν εναλλακτική λύση για τα έσοδα από το πετρέλαιο, όπως ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η εξόρυξη και η ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ταινιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ