Κοσμος

Σαν σήμερα, η ιστορία της βασίλισσας του Μπουρλέσκ, Tempest Storm

Τα «χρυσά» συμβόλαια, η ασφάλιση του στήθους της και η πλούσια καριέρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαν σήμερα, η ιστορία της βασίλισσας του Μπουρλέσκ, Tempest Storm
Σαν σήμερα, η ιστορία της βασίλισσας του Μπουρλέσκ, Tempest Storm © Grahic House/Getty Images

Σαν σήμερα, 29 Φεβρουαρίου, η ιστορία της βασίλισσας του Μπουρλέσκ, Tempest Storm - Τα «χρυσά» συμβόλαια, η ασφάλιση του στήθους της και η πλούσια καριέρα

Η Tempest Storm, γνωστή και ως «Η βασίλισσα του Μπουρλέσκ», γεννήθηκε σαν σήμερα, 29 Φεβρουαρίου του 1928.

Η Storm ήταν Αμερικανίδα σταρ του μπουρλέσκ ενώ πρωταγωνίστησε και σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες. Μαζί με τις Lili St. Cyr, Sally Rand και Blaze Starr, ήταν μία από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες μπουρλέσκ των δεκαετιών 1950, 1960 και 1970. Η καριέρα της διήρκεσε περισσότερα από 60 χρόνια και εξακολουθούσε να δίνει παραστάσεις στις αρχές του 21ου αιώνα.

Tempest Storm: Η επιθυμία να ανεξαρτητοποιηθεί και οι γάμοι

Η Tempest Storm, ωστόσο, προέκυψε στην πορεία. Η Annie Blanche Banks, όπως ήταν το όνομά της, γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1928 στο Ίστμαν της Τζόρτζια. Εγκατέλειψε το σχολείο στην έβδομη τάξη, κάτι για το οποίο ευθύνεται η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη εκείνη την περίοδο όπως αποκάλυψε το 2016. Στα 14 της χρόνια εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Κολόμπους της Τζόρτζια, όπου παντρεύτηκε έναν Αμερικανό πεζοναύτη προκειμένου να χειραφετηθεί από τους γονείς της. Βέβαια, ο γάμος της ακυρώθηκε μετά από 24 ώρες.

Στα 15 της, παντρεύτηκε έναν πωλητή παπουτσιών στο Κολόμπους, η αδελφή του οποίου εργαζόταν μαζί της σε ένα καλτσοποιείο. Η Storm είπε σε συνέντευξή της το 1968 στον κριτικό κινηματογράφου Roger Ebert ότι μετά από έξι μήνες σε αυτόν τον γάμο, «απλά έφυγα μια μέρα. Είχα ακόμα στο μυαλό μου να πάω στο Χόλιγουντ. Δεν μπορούσα να το βγάλω από μέσα μου».

Τα πρώτα βήματα στο στριπτίζ και η γέννηση της Tempest Storm

Η Storm βρέθηκε στο Λος Άντζελες γύρω στο 1945, σε ηλικία 17 ετών και εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Simon's Drive-In και στη συνέχεια σε ένα μπαρ. Εκεί, ένας θαμώνας της πρότεινε να σκεφτεί το στριπτίζ ως επάγγελμα και κανόνισε μια οντισιόν με τη διαχειρίστρια ταλέντων του Follies Theater, Λίλιαν Χαντ. Τρεις εβδομάδες μετά την πρόσληψή της ως στρίπερ με 40 δολάρια την εβδομάδα (περίπου 570 δολάρια το 2020), η Storm δέχτηκε αύξηση στον μισθό της στα 60 δολάρια (περίπου 855 δολάρια το 2020).

Τότε ήταν που η Χαντ της είπε ότι χρειαζόταν ένα καλλιτεχνικό όνομα:

«Τη ρώτησα αν είχε κάποια πρόταση. Μου είπε, "τι θα έλεγες για το Tempest Storm"; Τη ρώτησα αν είχε άλλες προτάσεις. "Λοιπόν", είπε, "τι θα έλεγες για το Sunny Day"; Λοιπόν, είπα, υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το Tempest Storm».

Η Annie Blanche Banks άλλαξε επίσημα το όνομά της σε Tempest Storm το 1957, μία από τις λίγες στρίπερ που το είχαν κάνει εκείνη την εποχή. Λίγα χρόνια αργότερα, υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο για 100.000 δολάρια το χρόνο με την αλυσίδα μπουρλέσκ Bryan-Engels, και έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ερμηνεύτρια μπουρλέσκ στην ιστορία. Επίσης, είχε ασφαλίσει το στήθος της για 1 εκατομμύριο δολάρια από τους Lloyd's του Λονδίνου.

Η πλούσια καριέρα της Tempest Storm και το Burlesque Hall of Fame

Η Storm έκανε performances για πολλά χρόνια στο El Rey, ένα θέατρο μπουρλέσκ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, καθώς και σε κλαμπ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Λας Βέγκας. Εμφανίστηκε σε πολλά ανδρικά περιοδικά και ταινίες μπουρλέσκ, όπως το French Peep Show (1950), το Paris After Midnight (1951), το Striptease Girl (1952), το Teaserama (1955) και το Buxom Beautease (1956).

Η Storm διηγήθηκε την ιστορία της ζωής της στον συγγραφέα Bill Boyd, ο οποίος δημοσίευσε το 1987 το βιβλίο Tempest Storm: The Lady Is a Vamp. Κέρδισε μία θέση στο Burlesque Hall of Fame, όπου ένα από τα στρινγκ της αποτελεί μέρος της έκθεσης του μουσείου. Η Storm αποσύρθηκε επίσημα από την ενεργό δράση το 1995 σε ηλικία 67 ετών, αλλά συνέχισε να κάνει περιστασιακές σκηνικές εμφανίσεις. Το 1999, έκανε στριπτίζ στο θέατρο O'Farrell του Σαν Φρανσίσκο για να γιορτάσει την 30χρονη επέτειο του κλαμπ. Ο δήμαρχος Γουίλι Μπράουν ανακήρυξε "Ημέρα Tempest Storm" προς τιμήν της. Εμφανίστηκε επίσης στις ετήσιες εκδηλώσεις του Burlesque Hall of Fame Pageant τουλάχιστον μέχρι το 2010.

Tempest Storm: Οι τέσσερις γάμοι, η καταπίεση και ο θάνατος

Η Storm παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Οι δύο πρώτοι γάμοι της ήταν βραχύβιοι και έγιναν όταν ήταν στις αρχές και στα μέσα της εφηβείας της. Ο πρώτος από αυτούς τους γάμους ακυρώθηκε μετά από μία ημέρα. Ο τρίτος γάμος της ήταν με τον Τζον Μπέκερ, ο οποίος αγόρασε ένα θέατρο μπουρλέσκ για χάρη της.

Ο τέταρτος γάμος της ήταν με τον Χερμπ Τζέφρις, ηθοποιό του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο οποίος έκανε καριέρας και ως τραγουδιστής-τραγουδοποιός της τζαζ και ήταν γνωστός για τη βαρύτονη φωνή του. Με τον τελευταίο, η Storm απέκτησε μια κόρη. Ο γάμος με τον Τζέφρις, σύμφωνα με τους New York Times, «έσπασε τα φυλετικά ταμπού των μέσων του αιώνα, κοστίζοντας τη δουλειά της». Η Storm είχε πει για τους δύο τελευταίους γάμους:

«Ένας άντρας παντρεύεται μια κοπέλα σε αυτή τη δουλειά και νομίζει ότι μπορεί να το διαχειριστεί. Σε αγαπούν όταν είσαι αρραβωνιασμένη, αλλά δεν μπορούν να το διαχειριστούν όταν είσαι παντρεμένη. Ξαφνικά θέλουν να φοράς φορέματα μέχρι το λαιμό».

Η Storm τα περισσότερα χρόνια της ζωής της έζησε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, όπου πέθανε στις 20 Απριλίου 2021, σε ηλικία 93 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ