Κοσμος

Ενοχλημένος ο Ράμα σε ερώτηση για Μπελέρη: «Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράμα για Μπελέρη: «Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία»
© EPA/IAN LANGSDON

Έντι Ράμα: Απάντηση για τον Φρέντι Μπελέρη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Φανερά ενοχλημένος με ερώτηση εκπροσώπου της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα για την υπόθεση Φρέντυ Μπελέρι, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία», απάντησε ο Έντι Ράμα, επισημαίνοντας σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ότι είναι «ζήτημα της δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα». Ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έχει επαινέσει τη χώρα του για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «κανείς στην Αλβανία δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πλούσιος, είτε είναι φτωχός, είτε είναι πολιτικός ή απλός πολίτης, είτε είναι Αλβανός ή Έλληνας υπήκοος». Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει στο τέλος την απάντηση, η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Σημείωσε, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να μεταφέρεται το «βαλκανικό τραύμα» στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Έντι Ράμα έγινε στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με την κοινωνία των πολιτών, παρουσία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου και της Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές αξίες και τη διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Φρέντυ Μπελέρης: Φυλάκιση 2,5 έτη για εκλεγμένο δημάρχο Χειμάρρας πρότεινε η εισαγγελία 

H εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια για τον Φρέντυ Μπελέρη και 2 χρόνια για τον Παντελή Κοκαβέση με αναστολή και 4 έτη σε καθεστώς επιτήρησης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, στο ειδικό δικαστήριο SPAK με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του Κατηγορούμενου.

Στις 24 Νοεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας κλήθηκε να αποφασίσει ποιο είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει το αίτημα της άδειας ορκωμοσίας και απεφάνθη πως είναι το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK). Το εν λόγω δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν δήλωσε αναρμόδιο στα αιτήματα των δικηγόρων του Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ