Κοσμος

Φωτογραφία του ελληνόκτητου πλοίου που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι

Πάνω του προσέκρουσε πύραυλος - Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση των Χούθι
Φωτογραφίες από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση των Χούθι © Unsplash+/ Getty Images

Χούθι - επίθεση: Φωτογραφία από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο - Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

Φωτογραφία - ντοκουμέντο από τις ζημιές που υπέστη το ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα όταν δέχθηκε επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι νωρίτερα σήμερα (12.02) εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ.

Στη φωτογραφία φαίνεται το σημείο όπου ο πύραυλος προσέκρουσε στο πλοίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz33jvw2cai9)

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το ελληνόκτητο πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του μετά την επίθεση των Χούθι

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης. Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επίθεση των Χούθι σε βάρος της ιδίας πλοιοκτήτριας εταιρείας χωρίς και τότε να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz34zdemryh5)

Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα έχουν προκαλέσει διεθνή προβληματισμό στην παγκόσμια ναυτιλία, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να αλλάξουν τα δρομολόγια πλοίων, τα οποία είναι πλέον υποχρεωμένα να κάνουν τον διάπλου της Αφρικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος των μεταφορών και την τιμή των προϊόντων.

Στελέχη της αγοράς προειδοποιούν για τον κίνδυνο σημαντικών ανατιμήσεων σε προϊόντα που εισάγονται από την Ασία αλλά και για πιθανές ελλείψεις ειδικά σε πρώτες ύλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ