Κοσμος

Απόφαση σταθμός στις ΗΠΑ: Μητέρα καταδικάστηκε για τις μαζικές δολοφονίες του ανήλικου γιου της

O γιος της είχε σκοτώσει τέσσερις συμμαθητές του το 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HΠΑ: Μητέρα καταδικάστηκε τις μαζικές δολοφονίες του ανήλικου γιου της
© EPA/NIC ANTAYA

HΠΑ: Μητέρα καταδικάστηκε τις μαζικές δολοφονίες του ανήλικου γιου της σε σχολείο

Η Τζένιφερ Κράμπλεϊ, η μητέρα του εφήβου που σκότωσε τέσσερις μαθητές σε λύκειο της Οξφόρδης, στο Μίσιγκαν, το 2021, κρίθηκε ένοχη την Τρίτη και για τις τέσσερις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σε μια πρωτοφάνη νομική υπόθεση που αποτέλεσε δοκιμασία για το ποιος ευθύνεται για έναν πυροβολισμό σε σχολείο.

Το 12μελές σώμα των ενόρκων συσκέφθηκε για περισσότερες από 10 ώρες.

Η Τζένιφερ Κράμπλεϊ είχε δηλώσει αθώα στις κατηγορίες για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο λύκειο της Οξφόρδης στις 30 Νοεμβρίου 2021, κατά τους οποίους ο γιος της σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε έξι μαθητές και έναν καθηγητή.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών και η ακρόαση της ποινής της είχε οριστεί για τις 9 Απριλίου. Βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τη σύλληψή της σε μια αποθήκη του Ντιτρόιτ λίγες ημέρες μετά τους πυροβολισμούς.

Κατά τη δίκη της, οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία ότι ο γιος της Ίθαν είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, παραπονιόταν για παραισθήσεις, αλλά οι γονείς του δεν του έκαναν θεραπεία.

Το περιστατικό

Ο 15χρονος τότε έφηβος, μαθητής του Λυκείου Όξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις μαθητές ηλικίας από 14 έως 17 ετών και να τραυματίσει οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας εκπαιδευτικός.

Η Τζένιφερ Κράμπλει και ο σύζυγός της Τζέιμς αγόρασαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο γιος τους λίγες ημέρες πριν από τους πυροβολισμούς. Για περισσότερα από δύο χρόνια οι γονείς κρατούνταν σε φυλακή της κομητείας, χωρίς να μπορούν να καταβάλουν εγγύηση. Αρχικά, οι γονείς επρόκειτο να δικαστούν μαζί, αλλά τον Νοέμβριο ζήτησαν ξεχωριστές δίκες.

Το πρωί των πυροβολισμών, οι γονείς διέκοψαν μια σχολική συνάντηση σχετικά με μια ανησυχητική ζωγραφιά που είχε κάνει ο γιος τους για να πάνε στη δουλειά και αρνήθηκαν να πάρουν τον τότε 15χρονο στο σπίτι. Οι υπάλληλοι του σχολείου τον έστειλαν πίσω στην τάξη χωρίς να ελέγξουν το σακίδιό του, το οποίο περιείχε ένα όπλο.

Λίγες ώρες αργότερα, σκότωσε τους τέσσερις συμμαθητές του Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν προτείνει ότι οι υποθέσεις εναντίον του ζευγαριού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες κατηγορίες για τους γονείς παιδιών που διαπράττουν μαζικούς πυροβολισμούς.

Άλλοι πιστεύουν ότι η απόφαση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο, κάνοντας τα δικαστήρια να αναζητούν «αποδιοπομπαίους τράγους» σε παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή: CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ