Κοσμος

Τάκερ Κάρλσον: Θα πάρει συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Σάλος σε ΗΠΑ και Ρωσία

Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος στον οποίο θα μιλήσει ο Πούτιν για την Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκερ Κάρλσον: Θα πάρει συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Σάλος σε ΗΠΑ και Ρωσία
© Wikimedia Commons

Τάκερ Κάρλσον: Στη Ρωσία για συνέντευξη με τον Βλάντιμιρ Πούτιν - Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος στον οποίο θα μιλήσει ο Πούτιν για την Ουκρανία

Ο πρώην σχολιαστής του Fox News,Τάκερ Κάρλσον βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, για συνέντευξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε βίντεο, που ανήρτησε στο X (πρώην Twitter) εξηγεί πως ο λόγος που επεδίωξε τη συνέντευξη αυτή είναι πως «οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να μάθουν ό,τι μπορούν για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyy1f1z6n95l)

«Δεν έχετε ακούσει ποτέ τη φωνή του. Αυτό είναι λάθος. Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να μάθουν ό,τι μπορούμε για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται και έχουμε το δικαίωμα να τους το πούμε», συνέχισε.

Τάκερ Κάρλσον: Θα είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν

«Οι δυτικές κυβερνήσεις, αντίθετα, σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να λογοκρίνουν αυτό το βίντεο. Φοβούνται τις πληροφορίες που δεν μπορούν να ελέγξουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Θα είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει λάβει διαβεβαίωση από τον Έλον Μασκ ότι δεν θα λογοκριθεί η συνέντευξη και θα αναρτηθεί κανονικά στο Χ.

 Τάκερ Κάρλσον: Επίθεση προς Ζελένσκι

Στην ανάρτηση στο X, ο Κάρλσον επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολιντίμιρ Ζελένσκι, και άφησε να εννοηθεί ότι μόνο αυτός θα έλεγε την αλήθεια για τον πόλεμο.

«Οι συνεντεύξεις του στις ΗΠΑ δεν είναι παραδοσιακές συνεντεύξεις, είναι γλυκανάλατες συνεδρίες ενθάρρυνσης ειδικά σχεδιασμένες για να ενισχύσουν τις απαιτήσεις του Ζελένσκι να μπουν οι ΗΠΑ βαθύτερα σε έναν πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη και να πληρώσουν γι' αυτόν».

Ποιος είναι ο Τάκερ Κάρλσον

Ο 53χρονος Τάκερ Κάρλσον ξεκίνησε την καριέρα του στα μίντια τη δεκαετία του 1990 ως πολιτικός αναλύτης. Πέρασε από πολλά γνωστά μέσα ενημέρωσης (The Weekly Standard, CNN, MSNBC) μέχρι που βρήκε το «λιμάνι» του στο Fox News το 2009.

Το τηλεοπτικό δίκτυο είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κάτι που ταίριαζε απολύτως στις συντηρητικές απόψεις του Κάρλσον.

Επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, ο Τάκερ Κάρλσον έγινε - κατά πολλούς - ο πιο διάσημος υπέρμαχος του τραμπισμού. Θεωρείται, μάλιστα, ότι είχε επηρεάσει πολλές από τις αποφάσεις του Τραμπ όπως την ακύρωση ενός στρατιωτικού χτυπήματος στο Ιράν το 2019 και την εκδίωξη του Τζον Μπόλτον.

Έχει κατηγορηθεί από συναδέλφους του σε πιο φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης για τις «ακραίες» απόψεις του για τη μετανάστευση, τις γυναίκες, τις φυλετικές ανισότητες.

Mεταξύ άλλων, έχει υποστηρίξει ότι «η λευκή υπεροχή δεν είναι πραγματικό πρόβλημα των ΗΠΑ, αλλά μια θεωρία συνωμοσίας για να διασπαστεί η χώρα», έχει πει ότι οι μετανάστες «θα κάνουν τη χώρα πιο φτωχή και πιο βρόμικη», έχει παρομοιάσει όσους φοράνε μάσκα δημοσίως με τους επιδειξίες, έχει παραποιήσει βιντεοληπτικό υλικό από την εισβολή στο Καπιτώλιο και έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η υπόθεση Dominion

Ο Κάρλσον είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αγωγής που ασκήθηκε κατά του Fox News από την Dominion Voting Systems, η οποία κατέληξε να κοστίσει στο ειδησεογραφικό δίκτυο έναν διακανονισμό 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γραπτά μηνύματα από τον Κάρλσον αποκάλυπταν ότι στην πραγματικότητα ήταν δύσπιστος σχετικά με τους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που διατύπωνε στο τηλεοπτικό δίκτυο. Αυτά τα μηνύματα πιθανότατα οδήγησαν στην απόλυσή του, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ