Κοσμος

«Καμία επικοινωνία» του πρίγκιπα Χάρι με τον πρίγκιπα Oυίλιαμ

Δεν «συμφιλιώνονται» παρά την ασθένεια του Κάρολου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλική οικογένεια: Καμία επικοινωνία του Χάρι με τον Oυίλιαμ
© EPA/WILL OLIVER

Βασιλική οικογένεια: Καμία επικοινωνία του πρίγκιπα Χάρι με τον πρίγκιπα Oυίλιαμ

Ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Clarence House, αφού επέστρεψε αεροπορικώς από την Καλιφόρνια χωρίς τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του για να επισκεφθεί τον βασιλιά μετά τη διάγνωση του καρκίνου που έγινε γνωστή τη Δευτέρα. Ωστόσο δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης με τον αδελφό του Oυίλιαμ.

Χάρι και Γουίλιαμ δεν «συμφιλιώνονται» παρά την ασθένεια του Κάρολου

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο, όταν παρέστη σε τελετή απονομής βραβείων για το WellChild, τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά. Πιστεύεται ότι δεν είδε τον πατέρα ή τον αδελφό του κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι και ο βασιλιάς μίλησαν αυτοπροσώπως μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι επαφές μεταξύ του μονάρχη και του μικρότερου γιου του πιστεύεται ότι ήταν ελάχιστες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Χάρι, «Spare», το οποίο προέβαινε σε καταγγελίες εναντίον της βασιλικής οικογένειας. 

Πηγές από το περιβάλλον του Χάρι δήλωσαν ότι θα καλωσόριζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αδελφό του, ενώ ένας εκ των ειδικών πρόσθεσε: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς επικοινώνησε προσωπικά τόσο με τον δούκα του Σάσεξ όσο και με τον πρίγκιπα της Ουαλίας για να τους ενημερώσει για τη διάγνωση του καρκίνου του πριν ανακοινωθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βασιλική οικογένεια: Καμία επικοινωνία του Χάρι με τον Oυίλιαμ
© EPA/WILL OLIVER

Το ρήγμα ανάμεσα σε Ουίλιαμ και Χάρι «δεν πρόκειται να γεφυρωθεί»

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν «βγάλει από το μυαλό τους» το ενδεχόμενο της συμφιλίωσης με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, δήλωνε προ μηνών η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Τζένι Μποντ.

Πρόσθεσε επίσης ότι το βασιλικό ζευγάρι είχε προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021, αλλά μετά από έναν «έντονο καβγά» έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ήταν δυνατό.

«Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να αποδεχτείς ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν είναι ένα παιχνίδι που όλοι μπορούν να παίξουν» δήλωσε στο περιοδικό OK.

«Η Κέιτ έχει πληγωθεί και προσβληθεί από πράγματα που έχουν πει ο Χάρι και η Μέγκαν, αλλά μαζί με τον Ουίλιαμ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και υποψιάζομαι ότι, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ρήξη με τον Χάρι δεν μπορεί να διορθωθεί στο προσεχές μέλλον. Έχουν βγάλει από το μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο και αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Η τελευταία φορά που οι πρίγκιπες εμφανίστηκαν μαζί ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022, για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ρίτσαρντ Κέι, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι δεν έχουν ανταλλάξει «ούτε λέξη» εδώ και μήνες.

Πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, η σχέση μεταξύ των δύο γιων της «Lady Di», που ήταν πολύ δεμένοι κατά το παρελθόν, είχε ήδη επιδεινωθεί, με εντάσεις και διαμάχες με φόντο τη συνεχή πίεση του Τύπου στα βρετανικά σκάνδαλα.

Το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν κατέληξε να κλείσει την πόρτα στη βασιλική οικογένεια και να απαρνηθεί τα καθήκοντά του για να φύγει στις ΗΠΑ το 2020, επικρίνοντας με αιχμηρό τρόπο τη βρετανική μοναρχία στις συνεντεύξεις του και σε μια σειρά ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την ισχυρή Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ, είχαν επίσης καταγγείλει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν διερωτηθεί για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους Άρτσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ