Κοσμος

Ένας Βρετανός ζει αποκλειστικά από αγωγές που υποβάλλει κατά επιχειρήσεων

Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται εξωδικαστικός συμβιβασμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Άνδρας έχει κάνει επάγγελμα τις μηνύσεις
© Unsplash

Βρετανία: Άνδρας έχει κάνει επάγγελμα τις μηνύσεις - Υποβάλλει αγωγές κατά επιχειρήσεων για διακρίσεις 

Ένας άνδρας στην Βρετανία που έχει υποβάλει περισσότερες από 100 αγωγές για διακρίσεις λόγω αναπηρίας κατηγορείται ότι ζει αποκλειστικά με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Άνεργος από το 2019

Ο 49χρονος Κρίστιαν Μέιλον, ο οποίος είναι άνεργος από το 2019, έχει υποβάλει αίτηση για περισσότερες από 4.600 θέσεις εργασίας σε τοποθεσίες από το Λονδίνο έως το Αμπερντίν, σε εργοδότες μεταξύ των οποίων η Honda και η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος.

Αναφέρει στις επιχειρήσεις ότι ο αυτισμός του, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) του σημαίνουν ότι δυσκολεύεται να συμπληρώσει ηλεκτρονικές φόρμες, οπότε πρέπει να κάνει την αίτησή του τηλεφωνικά - και ζητά εκ των προτέρων ερωτήσεις για τη συνέντευξη. Αν αρνηθούν ή καθυστερήσουν, ξεκινάει αγωγή για διακρίσεις λόγω αναπηρίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έγιναν «εύλογες προσαρμογές» γι' αυτόν - ακόμη και αν είχε ελάχιστες ελπίδες να πάρει τη θέση εργασίας.

Μερικές φορές ο Μέιλον - ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει διδακτορικό στη χημική μηχανική και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) - έχει 20 αιτήσεις ταυτόχρονα. Φαίνεται ότι έχει απόσπασει περισσότερες από 35.000 λίρες σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, παρά το γεγονός ότι κέρδισε μόνο μία υπόθεση, η οποία του απέφερε 2.700 λίρες.

Κατά συρροήν δικομανής

Οι εργοδότες τον κατηγόρησαν ότι είναι ένας «ενοχλητικός» κατά συρροή δικομανής. Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν μέρες για την προετοιμασία και την παρακολούθηση των ακροάσεων, που τους κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

Σε μια από τις περιπτώσεις που οδήγησαν σε αγωγή, ο Μέιλον ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τον δικό του κωδικό πρόσβασης για είσοδο σε ηλεκτρονική εφαρμογή, επειδή δυσκολευόταν να συμπεριλάβει έναν «ειδικό χαρακτήρα», όπως ένα θαυμαστικό. Η διάδικος εταιρεία δήλωσε ότι ήταν περιττό να τον βοηθήσει να υποβάλει την αίτηση προφορικά, αφού είχε την συνδρομή της συζύγου η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει κωδικό πρόσβασης. 

Ένας δικαστής είπε στο δικαστήριο του Σαουθάμπτον ότι «ο σκοπός της υποβολής 4.643 αιτήσεων εργασίας ήταν να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την αναζήτηση διακανονισμών ή την άσκηση αξιώσεων, προσθέτοντας: "Αυτή είναι ουσιαστικά πλέον η καριέρα που έχει επιλέξει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ