- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων το Παρίσι - Τρακτέρ στη γαλλική πρωτεύουσα
«Αστακός» η Γαλλία
Γαλλία: Αγροτικές κινητοποιήσεις και σήμερα (29.1) στο Παρίσι - Αστυνομικοί στους δρόμους
Σε «κατάσταση πολιορκίας» ξύπνησαν σήμερα (29.1) το πρωί οι κάτοικοι του Παρισιού και πολλών άλλων γαλλικών πόλεων.
Αγροτικά συνδικάτα έχουν δηλώσει πως από τις 14.00 (ώρα Γαλλίας) και μετά έχουν προγραμματίσει, συγκεντρώνοντας τρακτέρ, να μπλοκάρουν οκτώ σημεία εισόδου και εξόδου από τη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αγροτών έχουν ανακοινωθεί και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις. Στο μεταξύ σε κινητοποιήσεις προχωρούν σε κάποιες γαλλικές πόλεις - όπως η Μασσαλία και το Μπορντό -και οι οδηγοί των ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές των καυσίμων.
«Αστακός» το Παρίσι για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε πως πέριξ του Παρισιού θα αναπτυχθούν σήμερα Δευτέρα σχεδόν 15.000 αστυνομικοί με στόχο την «τήρηση της τάξης και της ασφαλείας» και ειδικότερα την εξασφάλιση ότι τα τρακτέρ δεν θα εισέλθουν στο Παρίσι και δεν θα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς τροφίμων του Ρανζίς, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε χθες ότι σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα για την προστασία του αγροτικού τομέα της χώρας. «Θέλω να αποσαφηνισθούν τα πράγματα και να δούμε τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, επιπλέον μέτρα, γι' αυτές τις ιστορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού...δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα προϊόντα, ενώ γειτονικές χώρες, η Ιταλία και άλλες, μπορούν», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αγροτική εκμετάλλευση νότια του Παρισιού όπου άκουσε τις διαμαρτυρίες για σειρά θεμάτων που προκαλούν την κρίση του αγροτικού τομέα: πτώση εισοδημάτων, χαμηλές συντάξεις, γραφειοκρατία, υπερπληθώρα νόμων και ρυθμίσεων, ανταγωνισμός από το εξωτερικό κ.α.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.