- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Χάρβαρντ: Μήνυση από Εβραίους φοιτητές για αντισημιτισμό στο πανεπιστήμιο
Κατηγορούν το Χάρβαρντ ότι «επιλεκτικά» εφαρμόζει τις πολιτικές του
Χάρβαρντ: Μήνυση από Εβραίους φοιτητές για αντισημιτισμό - Κατηγορούν το Χάρβαρντ ότι «επιλεκτικά» εφαρμόζει τις πολιτικές του
Μήνυση κατά του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέθεσαν Εβραίοι φοιτητές, οι οποίοι το κατηγορούν ότι επέτρεψε να μετατραπεί σε ένα «προπύργιο» ανεξέλεγκτου αντισημιτισμού.
Στη μήνυση που κατατέθηκε χθες το βράδυ, οι φοιτητές κατηγορούν το Χάρβαρντ ότι «επιλεκτικά» εφαρμόζει τις πολιτικές του κατά των διακρίσεων προκειμένου να αποφύγει να προστατεύσει τους Εβραίους φοιτητές από τις παρενοχλήσεις, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις τους για προστασία και προσλαμβάνοντας καθηγητές, οι οποίοι υποστηρίζουν τη βία κατά των Εβραίων και διασπείρουν αντισημιτική προπαγάνδα.
Τι αναγράφεται στο μηνυτήριο έγγραφο
«Βάσει του ιστορικού του, είναι αδιανόητο ότι το Χάρβαρντ θα επέτρεπε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τους Εβραίους να στοχοθετηθεί για παρόμοια κακομεταχείριση ή θα επέτρεπε, χωρίς απάντηση, οι φοιτητές και οι καθηγητές να καλούν υπέρ της εξολόθρευσης οποιασδήποτε άλλη χώρας πέραν του Ισραήλ», αναφέρεται στο έγγραφο.
Στη μήνυση το υψηλού κύρους πανεπιστήμιο με ιστορία 388 ετών κατηγορείται ότι παραβίασε έναν ομοσπονδιακό νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα που απαγορεύει τις προκαταλήψεις.
Το Χάρβαρντ δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.
Μεταξύ των εναγόντων στη μήνυση κατά του Χάρβαρντ είναι ο Αλεξάντερ Κεστενμπάουμ, ένας υποψήφιος για μάστερ στη Σχολή Θεολογίας του Χάρβαρντ.
Πτώση στις εισαγωγές Εβραίων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Επιπλέον, άλλοι πέντε φοιτητές που δεν κατονομάζονται στη Νομική Σχολή και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Students Against Antisemitism.
Οι φοιτητές λένε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία το Χάρβαρντ να κάθεται αδιάφορο και να επιτρέπει την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των Εβραίων, υπό το επιχείρημα της υποτιθέμενης ανάγκης να επιτρέπεται στους ανθρώπους να εκφράζονται ελεύθερα.
Υποστηρίζουν επιπλέον ότι η μεροληψία του Χάρβαρντ επεκτείνεται στις εγγραφές, αναφέροντας μεταξύ άλλων μια πτώση ύψους 60% στις εισαγωγές Εβραίων φοιτητών.
Περισσότερες από τις 30 φοιτητικές οργανώσεις στο Χάρβαρντ συμμετείχαν σε μια λίστα υπογραφών μία ημέρα μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, κατηγορώντας το Ισραήλ. Σύμφωνα με τη μήνυση, χρειάστηκε να περάσει μία ημέρα προκειμένου το πανεπιστήμιο να απαντήσει, επιλέγοντας να προβεί σε κοινοτυπίες, όμως όχι σε καταδίκη της λίστας ούτε στήριξη στους Εβραίους φοιτητές.
«Το Χάρβαρντ, το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, έγινε ένα προπύργιο ανεξέλεγκτου μίσους κατά των Εβραίων και παρενοχλήσεων», τονίζεται στη μήνυση.
Η μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης ζητά τη διαγραφή ή αποβολή των φοιτητών που επιδίδονται σε αντισημιτικές ενέργειες και την επιστροφή των δωρεών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη καθηγητών με αντισημιτικό λόγο ή την προώθηση ενός αντισημιτικού προγράμματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.