Κοσμος

Ουκρανία: 11 νεκροί εκ των οποίων 5 παιδιά μετά από ρωσικό πλήγμα στο Ποκρόβσκ

Είναι η δεύτερη φορά που βομβαρδίζεται η πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων πέντε παιδιά μετά από ρωσικό πλήγμα στο Ποκρόβσκ
Διασώσετς στη πόλη Ποκρόβσκ προσπαθούν να βγάλουν κόσμο από τα ερείπια μετά το ρώσικο πλήγμα © ΕΡΑ / UKRAINE EMERGENCY SERVICE

Έντεκα νεκροί στην ανατολική Ουκρανία, εκ των οποίων πέντε παιδιά μετά από ρωσικό πλήγμα στο Ποκρόβσκ. Είναι η δεύτερη φορά που βομβαρδίζεται η πόλη

Στην ανατολική Ουκρανία τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων πέντε παιδιά, και οκτώ τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ρωσικό πλήγμα που είχε στόχο κυρίως την πόλη Ποκρόβσκ, όπως ανακοίνωσε ο Βαντίμ Φιλάτσκιν, ο κυβερνήτης του ελεγχόμενου από την Ουκρανία μέρους της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

«Οι Ρώσοι έπληξαν την περιοχή με πυραύλους S-300, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας οκτώ άλλους. Ένδεκα νεκροί, ανάμεσά τους πέντε παιδιά - αυτές είναι οι συνέπειες επί του παρόντος των αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή Ποκρόβσκ. Το βασικό χτύπημα έπληξε το Ποκρόβσκ και τη Ριβνέ της κοινότητας Μίρνογκραντ», δήλωσε ο Φιλάτσκιν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ουκρανία: Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων πέντε παιδιά μετά από ρωσικό πλήγμα στο Ποκρόβσκ
© ΕΡΑ / UKRAINE EMERGENCY SERVICE

Ουκρανία: Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων πέντε παιδιά μετά από ρωσικό πλήγμα στο Ποκρόβσκ
© ΕΡΑ / UKRAINE EMERGENCY SERVICE

Είναι η δεύτερη φορά που βομβαρδίζεται το Ποκρόβσκ

Ο κυβερνήτης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν διασώστες να επιχειρούν γύρω από τα συντρίμμια. Όπως δήλωσε, το πλήγμα κατέστρεψε έξι σπίτια.

Η πόλη Ποκρόβσκ, η οποία είχε 60.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, είχε ήδη πληγεί από έναν ιδιαίτερα φονικό βομβαρδισμό τον Αύγουστο του 2023, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 82 άλλοι.

Το Ποκρόβσκ βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία, σχεδόν 50 χλμ από το μέτωπο και περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά του Ντονέτσκ, του κατεχόμενου από τους Ρώσους κέντρου της περιοχής.

Russia strikes eastern Ukrainian city of Pokrovsk

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ            

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ