Κοσμος

Η αναφορά για τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ και το «όργιο» στο νησί του Έπσταϊν

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Έπσταϊν ζήτησε από την προαγωγό φίλη του να χρηματίσει στις φίλες της ανήλικης Βιρτζίνια Τζιούφρε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπσταϊν: Τι ανέφερε για τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ και το «όργιο» στο νησί του
O αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Έπσταϊν: Η αναφορά στον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ και το «όργιο» στο νησί του

Η λίστα του Τζέφρι Έπσταϊν δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ως μέρος αγωγής συκοφαντικής δυσφήμισης από το 2015. 
 
Ανάμεσα στα ονόματα είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ο οποίος, σύμφωνα με τη Daily Mail, φέρεται είχε καλεσμένο σε κάποιο από τα ροζ πάρτι του τον Στίβεν Χόκινγκ, τον εμβληματικό καθηγητή αστροφυσικής. Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας,  η ενάγουσε Βιρτζίνια Τζιούφρε είχε ισχυριστεί ότι ο καθηγητής Χόκινγκ «συμμετείχε σε όργιο ανηλίκων» που οργάνωσε σε δείπνο στο ιδιωτικό του νησί στην Καραιβική ο Μπιλ Κλίντον - κάτι που ο Δημοκρατικός πολιτικός αρνήθηκε κατηγορηματικά. 

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Έπσταϊν έστειλε email στην φίλη του και συνεργάτη Γκιλέιν Μάξγουελ και της πρότεινε να προσφέρει χρήματα στις επίσης ανήλικες τότε φίλες της Bιρτζίνια Τζιούφρε, της γυναίκα που τον κατήγγειλε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση προκειμένου να διαψεύσουν τους ισχυρισμού της. 

Σε αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να προσφέρετε μια ανταμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς, την οικογένεια της Βιρτζίνια που μπορεί να βοηθήσει να αποδειχθεί ότι οι ισχυρισμοί της πώς ο Χόκινγκ συμμετείχε σε ένα όργιο ανηλίκων σε δείπνο του Κλίντον στις Παρθένες Νήσους, είναι ψευδείς». 

Ωστόσο, δεν γίνεται ξεκάθαρο για ποιο λόγο ο Επστάιν θέλει να διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς και να προστατέψει τον Χόκινγκ, με τον οποίο φαίνεται ότι γνωριζόταν προσωπικά. 

Ο αστροφυσικός φωτογραφήθηκε στο ιδιωτικό νησί του χρηματιστή τον Μάρτιο του 2006, στα πλαίσια ενός ταξιδιού του σε ένα επιστημονικό συνέδριο που γινόταν στο γειτονικό νησί St Thomas στην Καραϊβική. Είχε φωτογραφηθεί να συμμετέχει σε ένα μπάρμπεκιου και σε μια υποθαλάσσια ξενάγηση με υποβρύχιο. Ο μεγιστάνας κάλυψε τις δαπάνες του συνεδρίου και σε αυτό συμμετείχαν άλλοι 20 επιστήμονες.

Ο Χόκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), κατάσταση που είχε εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παρόλα αυτά, παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Εφυγε από τη ζωή στις 14  Μαρτίου 2018, σε ηλικία 76 ετών, στο Κέμπριτζ της Αγγλίας. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ