Κοσμος

Συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη

Με συμμετοχή των παιδιών και των γαμπρών του Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά  στην Κωνσταντινούπολη  Με συμμετοχή των παιδιών και των γαμπρών του Ερντογάν
© Χ / Hürriyet Daily News

Ογκώδη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά  στην Κωνσταντινούπολη. Με συμμετοχή των παιδιών και των γαμπρών του Ερντογάν

Ογκώδη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη, με περισσότερες από 300 οργανώσεις και με επικεφαλής τον Μπιλάλ Ερντογάν, τον γιο του Τούρκου προέδρου, πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του 2024.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy3cw6r3c0p5)

Περίπου 250 χιλιάδες άτομα, όπως ανακοινώθηκε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 300 ΜΚΟ υπό την καθοδήγηση του Ιδρύματος Νεολαίας της Τουρκίας (TUGVA), και συγκεντρώθηκαν στις 8.30 την πρώτη ημέρα του έτους, στη Γέφυρα του Γαλατά, μετά την πρωινή προσευχή στα τεμένη της Κωνσταντινούπολης.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία, Φαέντ Μουσταφά, η κόρη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά Αλμπαϊράκ μαζί με τον σύζυγό της και πρώην υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο έτερος γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαίρακτάρ, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας που παράγει τα τουρκικά επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και πολλά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) καθώς και εν ενεργεία και πρώην υπουργοί και βουλευτές.

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά  στην Κωνσταντινούπολη
@ Χ / Daily Sabah

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακουγόταν το σύνθημα «Μέγας είναι ο Αλλάχ» (αλλάχου ακμπάρ), υψώθηκαν παλαιστινιακές σημαίες, ενώ μια πιο εντυπωσιακές σκηνές στο χώρο της συγκέντρωσης ήταν τα πανό και οι φωτογραφίες που έδειχναν τον Αμπού Ουμπάιντα, τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Στην ομιλία του, ο Μπιλάλ Ερντογάν χαρακτήρισε γενοκτονία τα γεγονότα στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τις 7 Οκτωβρίου και συνέκρινε το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία. «Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι γιατί η Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη μας Κίμπλα (σ.σ. η κατεύθυνση προς την οποία προσεύχονται οι μουσουλμάνοι). Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι γιατί τα εδάφη μας ποτίστηκαν με αίμα από τον Σαλαντίν μέχρι τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Κατά εκατοντάδες χιλιάδες γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δολοφόνοι των μαρτύρων που θυσιάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε τους πραγματικούς σκοπούς εκείνων που θέλουν να μας διασπάσουν. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν την παλαιστινιακή υπόθεση δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα στα μέσα ενημέρωσης και είναι εχθρικοί προς τους πρόσφυγες. Αυτό δεν θα τελειώσει με την κατάπαυση του πυρός, θα συνεχίσουμε το μποϊκοτάζ όσο συνεχίζεται η παλαιστινιακή υπόθεση, ώστε οι κάτοχοι του κεφαλαίου να το λάβουν υπόψη τους», ανέφερε ο Μπιλάλ Ερντογάν.

Πηγή: ertnews

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ