Κοσμος

Νοημοσύνη για Γκίνες: Δίχρονο κoρίτσι από τις ΗΠΑ έγινε το νεότερο μέλος της Mensa

Η μικρή Ίσλα πέτυχε εντυπωσιακές επιδόσεις στα τεστ της παλαιότερης κοινότητας υψηλού IQ στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα κoρίτσι από τις ΗΠΑ έγινε το νεότερο μέλος της Mensa, της κοινότητας που περιλαμβάνει μέλη με υψηλό IQ - Διαβάζει και σχηματίζει λέξεις σε ηλικία 2 ετών.
Η Ίσλα ΜακΝαμπ από το Κεντάκι των ΗΠΑ, είναι πλέον η νεότερη γυναίκα που έγινε μέλος της Mensa, της παλαιότερης κοινότητας υψηλού IQ στον κόσμο © Guiness World Records

Ένα κoρίτσι από τις ΗΠΑ έγινε το νεότερο μέλος της Mensa, της κοινότητας που περιλαμβάνει μέλη με υψηλό IQ - Διαβάζει και σχηματίζει λέξεις σε ηλικία 2 ετών.

Η Ίσλα ΜακΝαμπ, μια δίχρονη από το Κεντάκι των ΗΠΑ, είναι πλέον η νεότερη γυναίκα που έγινε μέλος της Mensa, της παλαιότερης κοινότητας υψηλού IQ στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι γονείς της Ίσλα, Τζέισον και Αμάντα ΜακΝαμπ, ήρθαν σε επαφή με τα ρεκόρ Guinness όταν συνειδητοποίησαν ότι η νοημοσύνη της κόρης τους θα έπρεπε να μετρηθεί με κάποιον τρόπο, αφότου μια θεία της έδωσε ένα LCD tablet γραφής ως δώρο για τα δεύτερα γενέθλιά της.

Ο πατέρας της είπε ότι έγραψε τη λέξη «κόκκινο» στον πίνακα και η Ίσλα μπόρεσε να του τη διαβάσει, παρόλο που ήταν περίπου τέσσερα ή πέντε χρόνια κάτω από την ηλικία στην οποία τα περισσότερα παιδιά συνήθως αποκτούν αυτή την ικανότητα.

Σοκαρισμένος, συνέχισε γράφοντας τις λέξεις «μπλε», «κίτρινο», «γάτα» και «σκύλος». Η Ίσλα διάβασε με σιγουριά καθεμία από τις λέξεις, είπε ο πατέρας της στην Guinness, που διατηρεί μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ.

Μετά από αυτό, οι γονείς της Ίσλα είπαν ότι άρχισαν να βλέπουν λέξεις γραμμένες σε όλο το σπίτι με τα πολύχρωμα γράμματα που είχε για να παίζει.

Two-year-old girl who is Mensa’s youngest member shows off high IQ

Τα γράμματα C-H-A-I-R αφέθηκαν δίπλα σε μια καρέκλα. Δίπλα στον καναπέ ήταν τακτοποιημένα γράμματα που έγραφαν S-O-F-A. Κάποια στιγμή, οι γονείς της Ίσλα βρήκαν τη γατούλα τους, τη Μπούγκερ, ξαπλωμένη δίπλα στα γράμματα C-A-T.

Σε εκείνο το σημείο, η Αμάντα ΜακΝαμπ είπε ότι είχε δει αρκετά. Πρότεινε στην Ίσλα να υποβληθεί σε τεστ IQ και οι ΜακΝαμπ έκαναν ακριβώς αυτό.

Η Isla σημείωσε τελικά το 99ο εκατοστημόριο της νοημοσύνης για την ηλικία στα τεστ IQ Stanford-Binet. Ήταν 2½ ετών.

Συνεχίζει να ενισχύει τις αναγνωστικές της δεξιότητες η Ίσλα ΜακΝαμπ

Στις 2 Ιουνίου 2022, το Guinness την αναγνώρισε επισήμως ως τη νεότερη γυναίκα μέλος της Mensa στον κόσμο. Η Ίσλα αντιλήφθηκε ότι το επίτευγμά της καλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης – έχει δει τον εαυτό της στην τηλεόραση και μερικές φορές ζητά από τους γονείς της να ανεβάσουν βίντεο της στο YouTube. Αλλά δεν γνωρίζει το εξαιρετικά υψηλό IQ της.

Οι ΜακΝαμπ είπαν ότι βρήκαν λιγότερους πόρους για διανοητικά προικισμένα παιδιά. Τα χαρισματικά παιδιά μπορούν συνήθως να κατανοήσουν το υλικό σχολικών τάξεων πολύ μεγαλύτερων από των συνομηλίκων τους, αλλά αυτό δεν εγγυάται απαραίτητα υψηλά επιτεύγματα ή κοινωνική συμπεριφορά, είπαν οι ειδικοί.

Έτσι, για να υποστηρίξουν καλύτερα την Ίσλα, οι ΜακΝαμπ την έγραψαν στη Mensa, ελπίζοντας να συνδεθούν με άλλους γονείς σε παρόμοια θέση, που θα μπορούσαν να μοιραστούν κάποιες πληροφορίες μαζί τους. Η Mensa απευθύνεται σε άτομα που βαθμολογούνται στο 98ο εκατοστημόριο στις κλίμακες νοημοσύνης Stanford-Binet ή σε άλλα τυποποιημένα τεστ IQ.

«Το μεγαλύτερο όφελος με τη Mensa είναι η κοινότητα», είπε ο Τζέισον ΜακΝαμπ στο Guinness.

Η Ίσλα, τριών πλέον, πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δυνατή στα μαθηματικά και συνεχίζει να ενισχύει τις αναγνωστικές της δεξιότητες με τη βοήθεια των αγαπημένων της βιβλίων, όπως το «Η πεινασμένη κάμπια» και ο «Πιτ ο γάτος».

Οι γονείς του κοριτσιού αναζητούσαν ένα ατομικό εκπαιδευτικό πλάνο για να ξεκινήσει νωρίτερα το νηπιαγωγείο. Ένας λόγος είναι ότι προσπαθούσε να προφέρει λέξεις που προφανώς έμαθε διαβάζοντας μόνη της.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ