Πολιτικη & Οικονομια

Αποκαλυπτήρια σήμερα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11» - Ποια η πιθανότερη ονομασία

«Είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», σχολιάζει η Έφη Αχτσιόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομάδα των 11: Σήμερα οι ανακοινώσεις της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Ποιοι οι «11» που αποτελούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα © ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI

Ομάδα των «11»: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα - Η πιθανότερη ονομασία

Επίσημη πρώτη σήμερα (4.12) για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη δημιουργία της Κ.Ο., αλλά και το όνομά της. 

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πρόεδρο της τον Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα την Πέτη Πέρκα. Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (4.12) στο Σεράφειο. Στη Βουλή η ανακοίνωση θα φτάσει το πρωί της Τετάρτης (6.12). 

Πριν από λίγες ημέρες, η Έφη Αχτσιόγλου είχε αναφερθεί σε συνέντευξή της στα «συστατικά στοιχεία» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχολιάζοντας ότι «θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα». Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η ανεξάρτητη βουλευτής ανέφερε ότι στόχος τους είναι να φέρουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με προτάσεις για λύσεις. Επιπλέον, υπογράμμισε πως το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα «είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», «ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή».

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι «είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση». Μάλιστα, επισήμανε ότι «δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» και πως «η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxcbqw89llqp)

Ποιοι είναι οι «11» που συγκροτούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxf83vs52ovt)

Ποια η πιθανότερη ονομασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11»

Διαρροές αναφέρουν ότι η πιθανότερη ονομασία είναι το «Αριστερά Μπροστά». Πάντως, ήδη φάνηκε πώς αποκαλύφθηκαν τα χρώματα που έχει επιλέξει η ομάδα των «11». Στα προωθητικά βίντεο για τη σημερινή εκδήλωση κυριάρχησε, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω το ροζ. 

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς.

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Saturday, December 2, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ