- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος της ανακωχής
Λευκός Οίκος: «Η ευθύνη είναι της Χαμάς» για την κατάρρευση της εκεχειρίας
Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί μετά το τέλος ανακωχής - Λευκός Οίκος: «Η ευθύνη είναι της Χαμάς» για την κατάρρευση της εκεχειρίας
Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα (2.12) τη Λωρίδα της Γάζας, για δεύτερη συνεχή ημέρα μετά τη λήξη της εκεχειρίας με τη Χαμάς, που είχε επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για σχεδόν 200 νεκρούς από τα χθεσινά ισραηλινά χτυπήματα. «Αυτή τη στιγμή χτυπάμε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς σε όλη της Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του στρατού.
Η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε «εκτεταμένες χερσαίες μάχες» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα γύρω από τη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο (dpa). Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι στην περιοχή βρίσκονταν κάποια από τα ηγετικά μέλη της Χαμάς. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης, επικαλούμενη κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια στην Χαν Γιούνες, καλώντας τους κατοίκους να μετακινηθούν προς τη Ράφα, στα νότια, καθώς η περιοχή είναι επικίνδυνη. Επιθέσεις των IDF αναφέρθηκαν και στη Ράφα.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε επίσης αργά χθες τον θάνατο πέντε ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει τις οικογένειές τους.
Ισραήλ: Ανταλλαγές πυρών και με τη Χεζμπολάχ
Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, ξεκίνησαν και πάλι οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δύο μελών της εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο, όπου σκοτώθηκε επίσης ένας άμαχος.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε νωρίς σήμερα αεροπορικά πλήγματα κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να υπάρχουν άμεσα αναφορές για θύματα. Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.
Οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ξεκίνησαν και πάλι χθες, Παρασκευή, ύστερα από επταήμερη ανακωχή. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς παραβίασε τους όρους της συμφωνίας εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το έδαφός του. Σύμφωνα με το dpa, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Χαλίλ αλ-Χαγιά, κατηγόρησε χθες σε συνέντευξή του στο Al Jazeera το Ισραήλ ότι απέρριψε αρκετές «πρωτοβουλίες και προτάσεις» για παράταση της εκεχειρίας.
Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε χθες (1.12) τη Χαμάς για την αποτυχία να παραταθεί η ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, τονίζοντας ότι η οργάνωση δεν κατάφερε να παράσχει έναν κατάλογο των ομήρων, το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την παράταση της παύσης.
«Εξαιτίας της Χαμάς τελείωσε αυτή η παύση», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. «Η ευθύνη είναι της Χαμάς».
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κίρμπι διόρθωσε επίσης τον προηγούμενο απολογισμό του σε σχέση με τον αριθμό των Αμερικανών ομήρων που έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής η Χαμάς από έξι σε τέσσερις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.