- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τέξας: Οκτώ νεκροί κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης - Ανάμεσά τους μετανάστες
Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους μετανάστες από την Ονδούρα, έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ) σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία άνδρα που βάραιναν υποψίες ότι ήταν διακινητής, γνωστοποίησαν οι αρχές.
Ο οδηγός που προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα μετέφερε πέντε μετανάστες χωρίς χαρτιά και προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία κοντά στην πόλη Μπέιτσβιλ, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας στο Τέξας.
Καθώς προσπαθούσε να κάνει προσπέραση, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο επιβαίνοντας σε αυτό, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο ύποπτος και οι πέντε επιβάτες του επίσης σκοτώθηκαν, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα ήταν παράτυποι μετανάστες από την Ονδούρα.
Αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου έξι εκατομμύρια επαναπροωθήσεις στα νότια σύνορα με το Μεξικό.
Έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2024, το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίζουν να κατηγορούν τους κυβερνώντες Δημοκρατικούς πως έχουν μετατρέψει τα σύνορα σε σουρωτήρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Κλείνει το «Pandoro–Uova gate»
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Η πίεση εντείνεται μετά την πλημμύρα υπερρεαλιστικών αποκαλυπτικών εικόνων
Ευρωβουλευτές ζητούν αναστολή της συμφωνίας ως απάντηση στις απειλές Τραμπ
To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 21 οχήματα επιχειρούν στο σημείο
«Έρχεται η βοήθεια», ενθαρρύνει τους διαδηλωτές ο Τραμπ
Ισχυρή αντίθεση στη χρήση βίας και φόβοι για ρήγμα στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις με Ευρώπη
«Πιο ισχυρό το ΝΑΤΟ με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ»
Πίσω από τις δηλώσεις και τα tweets, τέσσερις αναλυτές επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τι πραγματικά παίζεται στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.