- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Ιράν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ
Να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων αξιώνει ο Χαμενεΐ
Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να κάνουν μποϊκοτάζ στο Ισραήλ - Ζητά να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων στο Ισραήλ, αξιώνοντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών του στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως (...) η διαδρομή των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων στο σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει», σημείωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θέλει να αφανίσει την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που διέπραξε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και εκατοντάδες άνθρωποι απήχθησαν όμηροι.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρό βομβαρδισμό στη Γάζα και επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι παλαιστινιακές αρχές δηλώνουν ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Οι ηγέτες του θεοκρατικού Ιράν έχουν προειδοποιήσει το Ισραήλ για κλιμάκωση, αν δεν τερματίσει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, με τις αρχές να δηλώνουν ότι υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μέτρα που λαμβάνουν οι αεροπορικές εταιρείες για την ασφάλεια των επιβατών
Εξετάζεται η σταδιακή ένταξη χωρίς πλήρη δικαιώματα, με Ουκρανία και Βαλκάνια σε διαφορετικές γραμμές
Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξετάζουν για πρώτη φορά αντίποινα προς τις ΗΠΑ αν απειληθεί η κυριαρχία της Δανίας
Το Κρεμλίνο απορρίπτει δυτικούς ισχυρισμούς περί ρωσοκινεζικής απειλής και μιλά για «διπλά στάνταρντ»
«Εντελώς ψευδείς» οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.