Κοσμος

Αγία Σοφία: Εισιτήριο θα πληρώνουν οι επισκέπτες από 15 Ιανουαρίου

Οι Τούρκοι πολίτες θα εισέρχονται δωρεάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγία Σοφία: Εισιτήριο θα πληρώνουν οι επισκέπτες από 15 Ιανουαρίου
Αγία Σοφία: Εισιτήριο θα πληρώνουν οι επισκέπτες από 15 Ιανουαρίου © EPA/ERDEM SAHIN

Αγία Σοφία: Εισιτήριο πλέον θα πληρώνουν  οι επισκέπτες - Οι Τούρκοι πολίτες θα εισέρχονται δωρεάν

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, δήλωσε πως από τις 15 Ιανουαρίου οι «ξένοι» επισκέπτες θα πληρώνουν ένα αντίτιμο -του οποίου η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα- για την είσοδό τους στην Αγία Σοφία. Την συγκεκριμένη ανακοίνωση την έκανε στη συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Τόνισε μάλιστα πως η είσοδος για τα άτομα με τουρκική υπηκοότητα θα είναι δωρεάν στον ναό.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

«Προχωρούμε στην εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης των επισκεπτών στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η ποιότητα και η ασφάλεια των επισκέψεων θα αυξηθούν».

«Το τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα του κόσμου. Έχουμε προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις για να προστατεύσουμε αυτή τη σημαντική δομή και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία».

«Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εισάγουμε εισιτήριο στους ξένους πολίτες για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2024. Για τους Τούρκους πολίτες, επίσκεψη και λατρεία θα είναι δωρεάν» ανέφερε ο Ερσόι λέγοντας πως αυτή είναι και η σύσταση της UNESCO.

Αλλαγές και για την αποφυγή του συνωστισμού

«Η είσοδος από την οποία θα εισέρχονται οι ξένοι επισκέπτες θα είναι από την επάνω πύλη/στοά, όπου βρίσκεται το παλάτι Τοπ Καπί και θα βγαίνουν κανονικά από την πόρτα εξόδου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ